CHP 'Yeni Akit' önünde eylem yaptı


CHP İstanbul İl örgütüne mensup 25 dolayında partili Yeni Akit Gazetesi'nin Sivas katliamıyla ilgili haberlerini protesto etti. Ancak eylemin Yeni Akit gazetesi yerine matbaasında yapıldığı iddia edildi.

CHP İstanbul il örgütüne mensup 25 kadar partili, Yeni Akit Gazetesi'nin Sivas Katliamı'na ilişkin "Ölümler tabanca yaralanmasıyla meydana geldi" haberini protesto etmek için gazete önünde eylem yaptı. Protesto eylemi için gazete künyesinde yazan adresi seçen partililerin yanlışlıkla matbaaya gittikleri iddia edildi. Yeni Akit ise eyleme karşı yazılı açıklama yaptı ve haberin doğruluğunda ısrar etti.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na üye 25 kişili grup, Yeni Akit Gazetesi'nin Sivas Katliamı ile ilgili haberlerini bir basın açıklamasıyla protesto etti. CHP'liler basın açıklaması için gazetenin künyesindeki adrese geldi. Burada çalışanlar ise gazetenin adresinin farklı olduğunu ve açıklamanın yapıldığı yerin matbaa olduğunu iddia etti.

Siyah çelenk tartışması

"Sivas'ın ışığı sönmeyecek" pankartıyla Yeni Akit'e gelen CHP'liler "Sivas katilleri ve işbirlikçilerini kınıyoruz" yazılı siyah çelengi önce binanın kapısına bırakma girişiminde bulundu. Gazete çalışanları yolun karşısında toplanarak tepki gösterince çelenk bir arabanın kapısına bırakıldı.

Grubun içinde bulunad CHP eski Milletvekili Çetin Soysal, "Eldeki bütün veriler, bilgiler, adli tıp raporları, taraflı-tarafsız tanıklar, Madımak'ın yakılması esnasında çekilen fotoğraflar, kamera görüntüleri ortadayken, Madımak yangınını başlatan ve körükleyenler, 35 canın yanmasına neden olanların katliamını kanıtlayan bütün belgeler ortadayken, olayın mağdurlarının birbirlerini vurdu iddiasının ortaya atılması büyük bir aymazlık" dedi. Soysal Yeni Akit gazetesi hakkında ağır ithamlarda bulunarak bu gazeteyi protesto ettiklerini söyledi. Eylem daha sonra olaysız sona erdi.

Yeni Akit'ten yanıt

Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ise CHP'lileri gazete binasının önündeki basın açıklamasıyla yanıtladı. "Duyarlı Toplum Platformu" adı altında gazetenin basıldığı matbaanın önünde basın açıklaması yapan Karahasanoğlu, eylemcilere "cahil" dedi. CHP'nin yaptığı basın açıklamasının gazetenin adresinde yapılmadığını belirten Karahasanoğlu, "Şu anda buraya Akit gazetesini protestoya gelen arkadaşlar, gazetenin adresini bilemeyecek kadar, gazeteyi açıp künyesine bakıp öğrenemeyecek kadar cahildirler; bu insanları aslında muhatap olarak kabul etmiyoruz" dedi.

Mustafa Karahasanoğlu, Sivas'ta 19 sene önce "37 can orada yandı" denildiğini hatırlatarak, "Ben şerefimi ortaya koyarak söylüyorum ki, oradaki 37 kişi yanarak can vermedi. Bunlardan bir bölümü kurşunlanarak öldürüldü. Dolayısıyla bizim yapmak istediğimiz hakikatin ortaya çıkmasıdır. Gerçekten orada insanlar yanmışsa, 'otopsi yapılsın' diyoruz. Bu gerçek ortaya çıksın. Ama yanmadıysa, kurşunla vurulduysa, bunları kurşunla vuran kimlerse, bunların ortaya çıkmasını istiyoruz. Bundan niye gocunuyorlar? Çünkü biliyorlar ki, kendi ağababaları kurşunlayanlar arasından çıkacak. Ama biz kimseye pabuç bırakacak değiliz" diye konuştu.


ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)