Fransa'da başörtülü kadına müdahale eden polis darp edildi

oğuz




Fransa'nın Marsilya şehrinde başörtülü bir kadına burka yasası kapsamında müdahale etmek isteyen polisler darp edildi.

Sarkozy döneminde yürürlüğe konan ve kadınların sokakta kara çarşaf giymesini yasaklayan yasa kapsamında kontrollerini sürdüren Marsilya Polisi, başörtülü bir kadına müdahale edince kadının eşi ve etraftakiler tarafından darp edildi. Marsilya'nın banliyösünde ve cami yakınında gerçekleştiği açıklanan olayda camiden gelen bazı kişilerin de olaya dahil oldukları belirtildi.

Şüphelilerin gözaltına alındığı açıklanırken, Ramazan ayı olması münasebetiyle olayın dahada büyümemesi için şimdilik herhangi bir işlem yapılmadığı belirtildi. Marsilya polisi ise olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini duyurdu.

Polis sendikasından yapılan açıklamada ise darp edilen polislerden birinin ciddi şekilde yaralandığı belirtildi.

İSLAM DÜŞMANLIĞI DÜŞÜŞTE 

Bu arada François Hollande’ın cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Fransa’da İslamofobik saldırılarda düşüş yaşandığı tespit edildi. Fransa Müslüman Konseyi tarafından yapılan açıklamada, 2012 yılının ilk çeyreğinde yüzde 14 artış gösteren ve cumhurbaşkanlığı seçimi propagandası sırasında doruk noktaya ulaşan saldırılarda gerileme olduğu belirtildi. 

Araştırmaya göre Temmuz ayında saldırılarda Haziran ayına göre yüzde 7 oranında düşüş yaşandı. İslamafobik saldırıları inceleme komisyonu başkanı Abdallah Zekri, Nicolas Sarkozy döneminde helal et, laiklik, burka yasası ve sokakta namaz kılma gibi tartışmalarla Müslümanların sürekli gündemde tutulduğu ve hedef haline dönüştüklerinin altını çizdi. 

Bu arada yapılan bir araştırma Fransa’daki Müslüman nüfusun yüzde 93’ünün Mayıs ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde François Hollande’ı desteklediğini ortaya koydu.


Cihan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)