Halep bombalanıyor


BBC, Suriye ordusunun Halep'i savaş uçaklarıyla bombaladığını bildirdi.

BBC'nin haberine göre, Beşşar Esad hükümetine bağlı askerler kenti roket ve top mermisiyle bombardımana tutuyor. Habere göre; isyancılar, salı günü ülke çapında ölenlerin sayısının 30'u aştığını söylüyor. Ölenlerin dokuzunun Halep'te bir hapishanede başlayan ayaklanmada can verdiği bildirildi.

BBC muhabiri sınırdan bildirdi

Türkiye-Suriye sınırında bulunan BBC muhanbiri Wyre Davies, Halep'i kaybetmenin Şam yönetimi için çok öenmli bir darbe olacağını, dolayısıyla hükümetin isyancıların ilerleyişini durdurmak için ağır silahları devreye sokmaya kararlı olduğunu belirtiyor.

Devlet televizyonu Şam'dan görüntüler yayınladı

Bu arada Suriye devlet televizyonu, hükümet birliklerinin başkent Şam'da, geçen hafta isyancıların kontrolüne geçen bölgelerin büyük bölümünde kontrolü yeniden ele geçirdiğini duyurdu. Televizyon kentin güneyindeki Nehr İşa mahallesinden görüntüler yayınladı. Bu görüntülerde çatışmalar sırasında öldürüldüğü belirtilen, yetkililerin ifadesiyle "teröristler"in cesetleri görülüyor. Yayımlanan filmde ayrıca, Şam'ın yeniden ele geçirilen mahallelerinde askerlerin kapı kapı dolaşarak isyancıları aradığı da görüntülendi.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)