Irkçı 'tweet'ler olimpiyattan etti


Yunan üç adım atlamacı Voula Papachristou, Twitter'da yazdığı ''ırkçı mesajlar'' sebebiyle Yunanistan'ın olimpiyat kadrosundan çıkarıldı.

Yunanistan Olimpiyat Komitesi, kısa süre önce Londra'ya giden üç adım atlamacı Voula Papachristou'nun, ''Olimpiyatların değer ve fikirlerine aykırı ifadeler'' kullandığı için olimpiyat kadrosundan çıkarıldığını açıkladı.

Papachristou, Twitter hesabında (@papaxristoutj), 300 sandalyeli Yunanistan Parlamentosu'nda 18 milletvekili bulunan aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin fikirlerini destekleyen görüşlere ve alıntılara yer vermişti.

Yaptığı ırkçı espriden sonra birçok kişiden olumsuz tepkiler alan Papachristou, tutumunu değiştirmiş ve yazdığı beş tweetle özür dilemişti. Facebook hesabına da yazdığı mesajda ise şunları yazmıştı:

''Kişisel Twitter hesabımdaki talihsiz ve tatsız şakadan dolayı en içten dileklerimle özür diliyorum. Kimseyi rencide etmeyi veya insan haklarına tecavüz etmeyi istemememe rağmen olumsuz tepkilere yol açtığım için çok üzgün ve mahcubum.''


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)