Melih Gökçek'in yeni futbol takımı: 1299 Osmanlı!


Bir dönem Süper Lig’de mücadele eden ancak Melih Gökçek’in Ankaragücü’nü ele geçirme operasyonu sonrasında küme düşen Ankaraspor’un önümüzdeki sezon yeniden Süper Lig’de oynacağı konuşulurken, takımın yeni adı da ortaya çıktı: 1299 Osmanlı…

Melih Gökçek Ankaralı futbol kulüplerinin yakasından düşmemeye kararlı. Ankaraspor’un ligden düşürülmesine neden olan, 102 yıllık Ankaragücü’nü ise borç batağına sürükleyerek ligden düşüren Melih Gökçek, futbola yeniden dönüyor. Üstelik 1299 Osmanlı ile…

Ankaragücü’nü ele geçirme operasyonu sonrası küme düşmüştü
Melih Gökçek’in büyük para desteği ile Süper Lige çıkan ve oldukça da başarılı olan Ankaraspor, hatırlanacağı üzere Melih Gökçek’in Ankaragücü’nü ele geçirme operasyonun ardından TFF tarafından küme düşürmüştü.

2009 yılında Ankaraspor’un birçok önemli futbolcusunu oğlunun başkanlığını yaptığı Ankaragücü’ne satan Ankaraspor, TFF tarafından, “sportif rekabeti engelleyici olması, kamuoyunun ligin dürüstlüğüne ilişkin algısını zedeleme ihtimali” nedeniyle küme düşürülmüştü.

Ankaragücü’nden ihraç edilince Ankaraspor yeniden değerli oldu
Bu kararın ardından uzun süre Ankaraspor’un lige geri dönmesi için adım atmayan Gökçekler, Ankaragücü’nden ihraç edildiklerinde ise bu kez Ankaraspor’a tekrar “sahip çıkmış” ve kulübün haksız yere ligden düşürüldüğünü iddia etmişti.

Demirören, Gökçek’in talebini kabul etti iddiası
Melih Gökçek önderliğinde TFF üzerinde kurulan ciddi baskı, AKP’ye yakınlığı ile bilinen Yıldırım Demirören’in TFF Başkanlığına getirilmesiyle birlikte sonuç verdi.

Yapılan türlü girişimlerin ardından TFF, 2011 Haziran'ında yaptığı genel kurulda Ankaraspor'u haklı bulmuş ve Ankaraspor’un yeniden Bank Asya 1. Lig'e alınmasını kararlaştırmıştı.

Takımın adı 1299 Osmanlı olacak
Konuyla ilgili cemaate yakınlığı ile bilinen Bugün gazetesine konuşan Ankaraspor Başkanı Ruhi Kurnaz ise takımın Bank Asya 1. Lig değil, Süper Lig’de mücadele edeceğini söyledi.

Kurnaz, "Seneye Süper Lig'de güçlü bir şekilde mücadele edeceğiz. Bize göre Süper Lig'de yer almamız kesin. Yaptığımız bu transferler bu sene altyapıyla birlikte idmana çıkacaklar. Seneye gümbür gümbür geliyoruz. Takım sayısı 19'a çıktığında nasıl durum oluşur, bilemem. O bizim sorunumuz değil" dedi.

Kurnaz takımın isminin değiştirileceği iddialarına ilişkin kesin bir durum yok dese de, takımın adının Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş tarihini temsil eden 1299 Osmanlı olacağı öğrenildi.

Ankara’nın çınarını yok ettiler
102 yıllık tarihiyle ülke futbolunun önemli kulüplerinden olan Ankaragücü'nün başına 2009 yılında Melih Gökçek’in oğlu Ahmet Gökçek'in gelmesiyle takım için kabus dolu günler başladı. Ankaragücü, tarihinin en büyük borçlarıyla karşı karşıya kalırken, takım birçok oyuncusunu maddi imkansızlıklarla kaybederek sezon sonunda küme düşmüştü.

Ankara’nın en önemli futbol kulüplerinden olan Ankaragücü’nü borç batağına düşüren Gökçek, takımın küme düşmesine ve çamurlu forma ile sahaya çıkmasına karşın takıma en ufak bir destek dahi sunmayacağını açıklamıştı.

(soL - Haber Merkezi)
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)