AKP kıdem için fırsat kolluyor


DİSK Genel Sekreteri, kıdem tazminatının fona devri konusunun geriye çekilmediğini vurgulayarak AKP hükümetinin kıdem tazminatının fona devir yoluyla gaspı konusunda uygun bir zaman dilimini beklediğini vurguladı.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu Ulusal İstihdam Strateji Belgesi’ni referans alan 61. hükümet programında yer alan kıdem tazminatının fona devri konusunun geriye çekilmediğini vurgulayarak AKP hükümetinin kıdem tazminatının fona devir yoluyla gaspı konusunda uygun bir zaman dilimini beklediğine dikkat çekti.

Serdaroğlu yaptığı yazılı açıklamada DİSK’in kıdem tazminatının fona devri ile yapılmak istenenler konusunda kamuoyunu aydınlatma ve üyelerini bilinçlendirme faaliyetlerine hızla devam edeceğini kaydederek “Kimi konfederasyonlar hükümetten ve Başbakan’ın dudağından çıkacak iki kelimeden medet ummak yerine yaklaşan tehlikeye karşı birleşik bir direniş zeminini örgütlenmenin olanaklarını zorlamalıdır” dedi. İşçi ve işveren sendikalarının uzlaşması konusunun bir çıkmaza işaret ettiğini anlatan Serdaroğlu, DİSK’in yararlanma süresinde, yararlanma koşullarında mevcut yapının geriletilmesi anlamına gelecek hiçbir çözümde olmayacağının altını çizdi. Serdaroğlu “DİSK sermayenin istekleri doğrultusunda sürdürülen Fon ya da ödeme süresinin kısaltılması adı altında kıdem tazminatı hakkımızın yok edilmesine yönelik hazırlıkları genel grev nedeni sayarak, her türlü direniş biçimleriyle karşı koyma iradesine bağlı kalacak” diye konuştu.

Yakın takipteyiz

Adnan Serdaroğlu DİSK olarak, kıdem tazminatının fona devri yolu ile ortadan kaldırılmasına yönelik girişimleri yakinen takip ettiklerini anlatarak “Geçen günlerde bir Türk-İş temsilcisi, kamuoyuna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın kıdem tazminatının gündemlerinde olmadığını, bu konunun artık kapatılması gerektiğini söylediğini duyduğunu bayram müjdesi olarak açıklamasıyla bir gündem oluşturdu. Ancak daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma Bakanlığı’nın uzun süreden beri üzerinde çalıştığı kıdem tazminatı taslağının gündemden kaldırılmasıyla ilgili tartışmalara ilişkin, ‘Verilmiş böyle bir kararımız yok’ dedi” açıklamasını yaptı.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)