Bakandan 'tekbir' müdahalesi


Şırnak'ın Uludere ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelik'in cenazesine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şehidin cenazesi top arabasına konulup götürülürken, askeri bandonun çaldığı cenaze marşının durdurulmasını istedi.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelik'in cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı. Bakan Günay, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere omuzlara alınan şehidin cenazesi top arabasına konulup götürülürken, askeri bandonun çaldığı cenaze marşını, "Halk tekbir getirecek, kesin" diyerek durdurdu.

Günay, olayın ardından ise şunları söyledi: Protokol ağırlıklı törenlerde, kentlerde askeri bandonun Cenaze Marşı çalması doğal olabilir. Ancak burası küçük bir köy ve insanlar acılarını yaşamak, evlatlarını tekbirler, dualarla son yolculuğuna uğurlamak istiyor. Buna saygı göstermek gerekiyor. Ben de insanların bu beklentisine cevap vererek gereğini yaptım ve bandonun marş çalmamasını istedim


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)