İşaretçi Bölücüler


1978 yılında Maraş’ta Alevi evlerinin işaretlenmesi ile başladı bu bölücü faaliyet. Ardından bölücü amaçlar doğrultusunda katliam gerçekleştirildi.

Bölücülük, arabozuculuk, parçalama demektir. Bölücü ise birliği parçalama amacını üstlenen kişidir. Bu zihniyette olanlar kendini hala inançlı bir kahraman sanıyorsa yanıldıkları ortadadır.

Son zamanlarda Maraş’ın yaralarının sarılması gerekirken ‘işaretçi bölücüler’ Alevi yurttaşlara kin ve öfkeyle saldırmaya devam ediyor.

Adıyaman’da,
İzmir’de,
Balıkesir’de
İstanbul’da

Son olarak İstanbul Kartal’da ‘işaretçi bölücüler’ ortaya çıktı. Daha önce karalama şeklinde koyulan işaretlemeler İstanbul’da Hıristiyan inancının haç simgesine benziyor. Ülkemizde vatanını seven hiçbir yurttaş böyle bir bölücü eylemin içerisinde bulunmaz. Bu eylemi gerçekleştirenlerin kimlerden güç aldıkları, kim tarafından yönetildikleri eylemi gerçekleştirenleri bulmaktan daha önemlidir.

Devlet ve millet olarak bu tip çirkin eylemlere müsamaha göstermeyelim. Komşu ülkelerden edindiğimiz tecrübeler bize ders olsun. Bizim baharlarımız huzurlu ve mutlu geçsin.



Çıkmaz Sokak

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)