Karakol önünde işkence protestosu


İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyesi bir grup, Yenibosna 75. Yıl Polis Merkez Karakolu'nda Karataş ailesine şiddet uygulandığı gerekçesiyle protesto eylemi yaptı.

Yenibosna 75. Yıl Polis Merkez Karakolu önünde toplanan İHD üyeleri, ''Bu Karakolda İşkence Var'' pankartı açarak sloganlarla, karakola ayna tuttu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İHD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Efe, 4 Ağustos günü, Yenibosna 75. Yıl Polis Merkez Karakolu önünde, biri zihinsel engelli olan Kemal ve Servet Karakaş'ın onur kırıcı bir şekilde arandığını, buna direnen kardeşlerin gözaltına alındıktan sonra da karakolda dövüldüğünü iddia etti.

Efe, muayene için hastaneye götürülen kardeşlerin diğer aile bireylerinden Cengiz Karakaş'ın da polis darbıyla görme yeteneğini büyük oranda kaybetme riski altında olduğunu söyledi.

Karataş kardeşlerin avukatları aracılığı ile polisler hakkında yasal süreç başlatıklarını kaydeden Efe, işkence iddialarındaki artışın temel nedenin ''cezasızlık olgusu'' olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: '' İşkence yapan kamu görevlilerinin yargılanması için izin sistemini başvurulması, zaman aşımı, ceza erteleme gibi nedenlerle işkence cezasız kalmaktadır. Faillerin açığa çıkması ve yargılanması için inatla onları izlemeye, teşhir etmeye, işkenceyi belgelemeye ve yargının koruyucu kalkanına karşı hukuksal mücadeleye devam edeceğiz.''

Basın açıklamasının ardından karakol duvarına getirdikleri pankartı asan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)