Mehmet Görmez cumhuriyeti hedef aldı


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez cami açılışı yaptı. Görmez, açılış sırasında yaptığı konuşmayla cumhuriyet dönemini hedef aldı ve şöyle dedi: "Mimarlarımız, üniversitelerimiz, mimarlık fakülteleri 80 sene camilere küstü"

Yalova'nın Çınarcık ilçesi Esenköy Beldesi'ne giderek cami açılışı yapan Görmez, Cumhuriyet dönemini ve üniversitelerin mimarlık fakültelerini hedef alan sözler söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son günlerde medyada cami mimarisi üzerine yapılan tartışmalara değindi. Bu tartışmaları olumlu karşıladığını dile getiren Görmez, "Son zamanlarda cami mimarisi üzerinde bazı tartışmalara şahit oluyoruz. Bu da beni mutlu ediyor. Şükrediyorum ne güzel ülkemizin tüm düşünürleri, yazarları oturmuş camilerin ruhaniyeti üzerinde fikirlerini ortaya koyuyorlar, kalemlerini oynatıyorlar. Bu şu açıdan çok önemli üniversitelerimiz ve üniversitelerin mimarlık fakültelerindeki mimarlarımız camilere küstü. Cumhuriyet dönemine özgü bir tane cami mimarisi ihdas edilemedi. Küstükleri için ihdas edilemedi. Ben şimdilerde mimarlarımızı camilerle barışmış olarak düşünüyorum. Bu inşallah bizi daha iyiye yöneltecek. Daha güzel camilerin ve mabetlerin ortaya çıkmasına neden olacak " dedi.

Ulusal Kanal
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)