Öğrenci ilişkileri rahatsız mı etti?


Uşak'ta, Kredi Yurtlar Kurumu'ndaki karma yurtlarda kalan erkek öğrencilerin, yeni yaptırılan "yüksek özellikli" yurtlara gönderileceği açıklandı.

Uşak Yurt Müdürü Dursun Aygar, yeni yurtların uzak olmasından yakınan öğrencilerin “Yurtlardan çıkar çıkmaz sarmaş dolaş olamadıkları” için durumdan şikâyetçi olduklarını söyledi. Aygar “Onlar diğer yurttan çıkan kızlarla sarmaş dolaş oluyorlar. Bütün sıkıntıları o. Yoksa yeni yurt şehre uzak değil, 3 kilometre. Öğrencilerin sorunu başka” dedi.

Yeni yapılan yurdun eylülde açılacağını belirten Aygar, “Bu değişimler genel müdürlüğümüzün talimatıyla yapıldı. Kız öğrencilerimiz öncelikli. İkinci öğretimde okuyan kız öğrencilerimizin yolda mağdur olmaması için mevcut yurt kızlar için ayrıldı. Yeni yapılan 456 kapasiteli yurdumuz ise erkeklere verildi. Genel müdürlüğümüz ayrılmayı onayladı. Diğer bölgelerde de ihtiyaca göre bölge müdürlüklerinin görüşü doğrultusunda yapılan başvurular değerlendirilecek, yurtlar ona göre değiştirilecektir” dedi.

Uşak Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler ise mevcut yurt için kayıt yaptırdıklarını ancak yeni yurdun okula uzak olduğunu söylüyor. Yetkililerin kendilerine bilgi vermediğini, okulda 6 aydır yurtların değiştirileceği yönünde söylentinin dolaştığını belirten öğrenciler, uygulamaya tepki gösteriyor. Şu anda yurtta 700’ün üzerinde kız, 350’nin üzerinde de erkek öğrenci bulunuyor. Değişimle beraber yeni yapılan “yüksek özellikli” yurda taşınacak öğrenciler, okullarına gidebilmek için otobüs kullanmak durumunda kalacak. Böylelikle okula gitmek için bütçelerinden bir de yol parası ayırmaları gerekecek. Türkiye’deki 116 yurttan 53’ünün karma olduğu belirtildi.


Cumhuriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)