ÖSYM'ye dava açacak!


LYS'de ilk 5000'e girdi ama...

Diyarbakır’da öğrenci Şiyar Gön, bu yıl girdiği sınavda TS-1’de 363, TS-2’de 375 puan alarak ilk 5 bin arasına girdiğini, ancak ÖYSM’nin diploma notunu vermediği için tercihlerinin hiç birinin gelmediğini söyledi. Şiyar Gön’ün ağabeyi Mustafa Gön de kardeşinin psikolojisinin bozulduğunu belirterek, mağduriyetlerinin giderilmemesi halinde dava açacaklarını belirtti.

Namık Kemal Lisesi’ni geçen yıl bitiren ve aynı yıl LYS’ye giren Şiyar Gön, geçen yıl iyi puan almadığı için tercih yapmadığını ve bu yıl sınavlara girmek için hazırlandığını söyledi. Bu yıl girdiği LYS’ye çok iyi hazırlandığını kaydeden Gön şunları anlattı:

"Geçen yıl sınava girdiğimde diploma ile tüm evraklarımla başvurmuştum. Dolayısıyla sınav sonuçları belgesinde diploma notu belirtilmişti. Ancak bu yıl çok iyi puan aldım. İlk 5 bin öğrenci arasına girmeme rağmen, diploma notu hanesi boş bırakılmış. Yani ÖSYM, cevap anahtarımdaki diploma notunu vermemiş. Eğer diploma notunu vermiş olsalardı, puanlarım daha da artacak ve istediğim üniversiteler gelecekti. Ben coğrafya ve edebiyat öğretmenliğini istiyordum. Ancak hiç bir tercihim gelmedi. ÖSYM’ye dilekçe ile başvurduk. Bize gelen cevapta bu yıl yine diplomamı ibraz etmem gerektiğini söylüyorlar."

’DÜZELTİLMEZSE DAVA AÇACAĞIZ’

Şiyar Gön’ün ağabeyi Mustafa Gön de, kardeşinin geçen yıldan beri çok yoğun bir şekilde bu sınava hazırlandığını belirterek şunları söyledi:

"Gece gündüz bu sınava hazırlanıyordu. Çok iyi puanlar da almış. Ancak diploma notu yazılmadığı için kardeşimin istediği tercihleri gelmedi. Kardeşim mağdur edilmiştir. Psikolojisi bozuldu. 10 günden beri köye gitmiş, evden çıkmıyor. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekir. Aksi takdirde kardeşimin hakkını arayacağız. ÖSYM hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunup dava açacağız."

DHA

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)