“Özgür Türkiye” hükümeti!


Suriye’deki eşkıyayı “Özgür Suriye Ordusu” diye adlandırarak destek veren AKP hükümetinin Türkiye’sinde tam bir özgürlük havası esiyor.
Herkes öylesine özgür, öylesine özgür ki adeta özgürlükten uçuyoruz!
Şaka bir yana, AKP hükümeti uyguladığı Suriye politikası konusunda öyle katı ve faşizan bir tavır içindeki bu politikalara aykırı görüş beyan eden kim varsa adeta buduyor.
Örnek mi istiyorsunuz:
1. Hatay’da görev yaptığı camide “savaş karşıtı vaaz veren” imam görevden alındı. Reyhanlı Hayrat Camii İmamı Recep Görmez yaptığı vaazda Hucurat Suresi’nden “Eğer sizden iki topluluk birbiriyle savaşırsa arasını bulun” ayetini okuduğu için müftülüğe şikâyet edildi. Şikâyet üzerine imam Recep Görmez görevden alındı. Gözü dönmüş AKP bürokratları Kuran ayetlerinin barış mesajına bile savaş açtı. Suriye’deki eşkıyaya destek sürecinde “savaş karşıtı ayet de yasak!”
2. Antakya’da kurulan “Türkiye-Suriye savaşına hayır” standı polis tarafından dağıtıldı. Savaşa karşı olan gençlerin üzerine polisler saldırdı, stantlarını yerle bir ettiler. İmza toplayan gençleri gözaltına aldılar. Suriye’ye karşı uygulanan politikaları meydanlara taşımak yasak. (Polislere ihbar ediyorum; Başbakanlık başdanışmanı İbrahim Kalın’ın 28 Haziran tarihli açıklaması: Bölgede her türlü savaşa karşıyız!)
3. Geçtiğimiz Temmuz ayında Hama’da isyancıların kamu binalarına saldırarak yaptığı katliamı gerçek boyutuyla anlatan TRT Şam muhabiri Hediye Levent “anında görevden alındı!” Esad’ın katil olduğunu vurgulamayan haberler yasak.
4. Hükümet yanlısı gazeteler ve başta TRT olmak üzere televizyonların isyancılar aleyhine “tek kelime haber yapması”, Esad hakkında tek kelime müspet haber koyması kesinlikle yasak.
Bu durum dünyada sadece Katar’da ve Suudi Arabistan’da var. Orada da “tek sesli” basın ve televizyonlar tıpkı AKP hükümetinin yaptığı gibi iktidarın Amerikan destekli Suriye politikalarına karşı çıkan imamı da müezzini de gazeteciyi de anında cezalandırıyor.
Türkiye’yi Avrupalı yapmak için yola çıkan, Batının fikir ve vicdan özgürlüğünü kendilerine şiar edinenler “ülkeyi getire getiren Katar-Suud” çizgisine getirdiler.
Avrupa Birliği (AB) yerine yakında ATAB ( Amerikancı Arap-Türk Birliği) kurarak yollarına devam ederlerse hiç şaşırmayın.
Özgür Suriye Ordusu’nun peşine takılıp Ortadoğu’yu kana bulayan AKP iktidarı, Türkiye’de de tam kendilerine yakışır bir özgürlük ortamı oluşturuyorlar.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)