Prens'in çıplak fotoğrafları Sun gazetesinde


İngiltere'nin en yüksek tirajlı tabloid gazetesi Sun, İngiltere kraliyet tahtının üçüncü sıradaki varisi Prens Harry'nin çıplak fotoğraflarını yayımladı.

Sun gazetesi bugünkü sayısında manşetinden yer verdiği fotoğrafların yanında, "Tahtın varisi, internette gördüğünüz Harry'nin çıplak fotoğrafları" başlığını attı. Gazetenin sahibi News International şirketi, kraliyet ailesinin avukatlarının devreye girerek, "özel hayatın ihlali" anlamına geleceği gerekçesiyle fotoğrafların basılmamasını istediğini bildirdi.

Ancak Sun gazetesi, fotoğrafların zaten dünya genelinde birçok kaynakta bulunduğunu, okuyucularının da bu fotoğrafları görmeye hakkı olduğunu, böylece ülkedeki basın özgürlüğünün sınandığını savundu.

27 yaşındaki Prens Harry'nin Las Vegas'ta tatildeyken, arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirirken telefonla çekildiği tahmin edilen ve yayımlanan çıplak fotoğrafları, İngiltere'de tartışmaya yol açıyor.

Sun gazetesi editörü David Dinsmore fotoğrafları basmadan önce çok düşündüklerini ifade ederek, "Bizim için bu konu tamamen basın özgürlüğüyle ilgili" dedi. Dinsmore, fotoğrafların birçok internet sitesine konulmasını, ancak her gün 8 milyon kişinin okuduğu Sun gazetesinde basılamamasını "saçma" olarak niteledi.

Sun gazetesinin fotoğrafları bugün yayımlamasının ardından, ülkedeki Basın Şikayetleri Komisyonu (PCC) şimdiye kadar saraydan resmi bir şikayet almadıklarını bildirdi. Ancak İngiliz kraliyeti, fotoğraflar basılmadan önce birkaç İngiliz gazetesiyle irtibata geçerek yayımlanmamasını istedi.

Prens Harry'nin fotoğrafları ilk olarak Amerikan dedikodu sitesi TMZ'de yayımlamıştı. Saray, resimlerde görülen kişinin Prens Harry olduğunu kabul etmişti.

Sun gazetesi dün resimleri basmamış ancak, olayı canlandıran iki çıplak mankenin fotoğrafını kullanmıştı.



AA

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)