Sosyal Medya Balıkları


Önceden internet üzerinden tartışmalar kontrollü bir şekilde yapılıyordu. Şimdi ise sosyal medya balıkları kontrolsüz bir şekilde bilgi kirliliğine neden oluyor.

Sosyal medya da yapılan tartışmalardan bir tanesi de Atatürk ile ilgilidir. Tartışmalar genellikle yobaz baskı altında yaşayan az çok eğitim almış ama bilgileri eksik olan, tarihten bir haber insanlar tarafından Atatürk’e söylenen yanlış sözler ile başlamaktadır.

Daha dedelerimizin, nenelerimizin vatanın nasıl kurtarıldığını anlattıkları dönemdeyiz. Atatürk sayesinde kazanılan zaferler öyle tazedir ki, Atatürk’ü görmenin gururuyla yaşayan, mücadelesinde yer almış olan yaşlılarımız var. Peki, hiç mi ders almaz bizim sosyal balıklar?

Ülkemizde durum böyleyken dünyada da farklı değildir. Dünya da dehasını bilmeyen yoktur. Devlet adamlarının ve önemli insanların Atatürk’ü anlamış olmakla ile ilgili o kadar çok sözü vardır ki hiçbir lidere nasip olmamıştır böylesi. Bunlardan bir tanesi olan John F. Kennedy şöyle demiştir:

“Atatürk bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır. Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür Türkiye'nin doğması, yeni Türkiye'nin özgürlük ve bağımsızlığını şerefli bir şekilde ilan etmesi ve o zamandan beri koruması, Atatürk' ün Türk halkının işidir. Şüphesiz ki, Türkiye'de giriştiği derin ve geniş inkılâplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha başarı ile gösteren bir örnek yoktur.”

Atatürk, sosyal medya da yorum yaptığını sanan balıkların 3 saniyelik hafızasına asla bırakılmayacaktır. Atatürk, bu sosyal medya balıklarına güzel bir vatan bırakmaktan başka ne yaptı bilmiyorum ama saygı duymalarını mecburi görüyorum.

İnsanlarımız arasında kolay kandırılabilir olanlar var. Bunu dağa çıkan, değerlerine düşman edilen, inanç sömürüsüne maruz kalan insanlardan anlamak mümkündür. Doğru ile yanlış arasındaki farkı idrak edemeyenler ne yazık ki aramızda yaşamaktadır.

Şimdi ki yeni adresleri sosyal medyalar.

Balık avlamak için olta takımı ve yemi yanınızda bulundurmanız gerekir. O yüzden Atatürk’e Cumhuriyet’e sahip çıkan bireyler yetiştiriniz.

Öğren, anla, anlat, karanlığı yok et.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)