Yunanistan'ı Avro bölgesinde istiyorum


Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avro para biriminin Avrupa'nın entegrasyonunun bir simgesi olduğu için Yunanistan'ın Avro bölgesinde kalmasını istediğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, resmi ziyaret için geldiği Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile biraraya geldi.

Merkel, görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, Yunanistan'daki yeni hükümetin, sorunları çözmek için her türlü çabayı harcayacağına inandığını, bunun Yunan halkından da büyük fedakarlıklar gerektirdiğini belirterek, ''Yunanistan'ın Avro bölgesinde kalmasını istiyorum'' dedi.

Almanya'nın da Yunanistan'ın çabalarını destekleyeceğini ifade eden Merkel, ''Yunanistan Avro bölgesinin bir parçası ve Avro bölgesinin parçası olarak da kalmasını istiyorum'' şeklinde konuştu.

Samaras ile bundan sonra atılacak adımları görüştüğünü, ülkesindeki ekonomik büyümenin sağlanması için öncelikle kaybedilen güvenin yeniden kazanılması gerektiğini, bu nedenle sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini kaydeden Merkel, acil kararlar alınmaması gerektiğini ve kendilerinin troykanın raporunu bekleyeceklerini söyledi.

Yunanistan'daki bazı yerel projelere de yardımcı olacaklarını belirten Merkel, sorunların bir anda çözülemeyeceğini, hedeflerine adım adım ulaşmak zorunda olduklarını ifade etti.

Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Yunanistan'a yapılacak yardımlar konusunda görüş ayrılığı içinde olup olmadığının sorulması üzerine de, kendisinin bu konuda Hollande ile aynı görüşleri paylaştığı izlenimini edindiğini söyledi.



Samaras: Yunanistan sorumluluklarını yerine getirecektir

''Yunanistan sorumluluklarını yerine getirecektir'' diyen Samaras da, sorumluluklarını yerine getirmeye başladıklarını, Yunan halkının gururlu bir halk olduğunu ve kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar yoğun şekilde çaba harcayacağını belirtti.

Sorunların çözümü konusunda başarılı sonuçlar alacaklarına ve troyka raporunun da buna işaret edeceğine inandığını ifade eden Samaras, en önemli sorunlarının ekonomik büyümeyi yeniden sağlamak olduğunu kaydetti.

''Ekonomik büyümenin sağlanması en önemli sorun. Bunun için nefes almaya ihtiyacımız var'' şeklinde konuşan Samaras, sorunları çözmeye hemen başlayamayacaklarını, ancak olumlu adımlar attıklarını sözlerine ekledi.

Samaras yarın da Paris'te temaslarda bulunacak.


AA

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)