100 bin kişi arıyoruz çalışan yok


Çalışma Bakanı Faruk Çelik iş yeri sahiplerinin belirli özellikte eleman aradığını ve açığın 100 bin olduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye İş Kurumu’nun özel sektörde çalıştırılmak üzere 100 bin kişi aradığını, ancak bulamadığını söyledi. Açık iş sayısının 100 bine ulaştığını belirten Çelik, “İş var, çalışan yok. Üstelik meslek danışmanlarının yönlendirmesiyle isteyenleri meslek sahibi yapıyoruz, üste para veriyoruz. İşsizlerimiz uzun süreli bir çalışma eğiliminde değiller” dedi.

Çelik, yeni göreve başlayan 3 bin iş ve meslek danışmanın Türkiye’yi kendi aralarında taksim ettiğini dile getirdi.

Çelik “Her iş ve meslek danışmanın elinde hem işveren, hem de işsiz portföyü bulunuyor. İş adamlarımızı ziyaret ederek onların talep ettiği iş gücünü belirliyorlar. Buna uyumlu işsizleri, bu iş yerleriyle buluşturuyorlar. Bunlar, işçi bekliyor. Onun için biz diyoruz ki iş var çalışan yok. Türkiye’deki tüm illerde toplam 100 bin istihdam edilecek iş varken, buraya eleman bulmakta zorlanıyoruz. Sanayicimiz, aranan nitelik ve vasıfta elamanın olmayışından yakınıyor. İşsizimiz, meslek sahibi olurken ona günde 20 lira veriyoruz. Ardından sertifikasını alıyor. Ayrıca iş başı eğitimini de yoğun bir şekilde başlattık. İş başı eğitiminde ise bizzat bir ustanın yanında çalışıp pratik edinenlere de günlük 25 lira veriyoruz. Böylece para vererek insanımızı meslek sahibi yapma mücadelesi veriyoruz. ” dedi.


Memur artıyor işçi azalıyor
TEPAV, Nisan ayı itibariyle kayıtlı istihdam içinde memur ve esnaf sayısı artarken, çiftçi sayısının azaldığını açıkladı. Memur sayısındaki artışta Doğudaki iller ilk sıraları paylaştı.
TEPAV İstihdam İzleme Bülteni’nin 9. sayısı yayımlandı. Bülten’e göre, kayıtlı istihdam Nisan 2012’de son bir yılda yüzde 7,7 oranında, 1 milyon 230 bin artarak 17 milyon 150 bin oldu.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. İş diyorsunuz ama gidin bakın nasıl iş. İnsanları asgari ücretle 15 saate varan çalışma saatleri ile çalıştırıyorlar. Ondan sonra iş var diyorsunuz.

    İnsanlar tatilden saatten geçtiler de asgari ücret yetiyor mu insanlara bir bakın. Yoksulluk sınırı 1000 lira oldu.

    Saygılar sayın bakan

    YanıtlaSil
Yorum Gönder