3 oy aldı ama seçildi


Siirt Üniversitesi rektör adayı Prof. Murat Erman, 100 ayrı vaat verdi, sadece üç oy alabildi. Ama Çankaya’dan birinci çıkıp rektör oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Siirt Üniversitesi rektörlüğüne kendi oyu hariç 3 oy alan ve YÖK tarafından üçüncü sırada ismi bildirilen Prof. Murat Erman’ı atadı. Gazeteport'un haberine göre, Erman iki aydır sürdürdüğü seçim çalışmalarında ‘’Seçilirsem yapacağım’’ dediği 100’ü aşkın vaade bulunmuştu.

Erman seçim çalışmaları sırasında Rektörlüğe ‘’Kurumsallığı ön plana çıkaran, hesap verebilir, şeffaf bir yönetim anlayışı geliştirip uygulamak için, mensuplarına sorun çıkarak değil, sorunlarını çözen ve hukukun üstünlüğünü ve iş huzurunu esas alan bir yönetim tarzını benimsediğim için’’ aday olduğunu belirtti.

Aralarında ‘’Dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, spor ve yürüyüş alanları oluşturmak, yeni yemekhane binası yaptırmak, ulaşım sorununu çözmek, doğal gazla ucuz ısınma ve kesintisiz elektrik sağlamak, Siirt Fıstığı, Siirt Battaniyesi, bıttım sabunu, Zivzik narı konularında çalışma yapmak, öğretim elemanları için 3+1 ve 4+1 tipi daireler inşa etmek, lojmanlara kesintisiz internet sağlamak, personelin konut ihtiyacı için TOKİ ile iş birliği yapmak’’ gibi konularında bulunduğu 100’ü aşkın vaatte bulundu.

Ancak yapılan seçimlerde, kendi oyu ile birlikte 4 oy alabildi. Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları 26 oyla birinci, Prof. Dr. Ömer Şahin 11 oyla ikinci, Prof. Dr. Murat Erman ise 4 oyla üçüncü oldu. YÖK Genel Kurulu da bu listeye aynen uydu ve Çankaya Köşküne gönderdi. Ancak Cumhurbaşkanı Gül, üçüncü sırada 4 oy alan Erman’ı rektör olarak atadı.




Cumhuriyet

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. 3 oyla rektör mü seçilir, üniversite bünyesindekiler belliki istemiyorlar.. nie acaba ?

    YanıtlaSil
Yorum Gönder