400 casus tezgahının ardındakiler


Yine yurt dışından gelen isimsiz bir elektronik posta ihbarı !
Yine (sözde) deliler dijital.
TSK’da var olduğu ileri sürülen 400 casus ile alaklı soruşturmadan söz ediyorum .
İlginçtir koskoc genraller 23 yaşında olan genç bir hanımı emrinde casusluk yapmışlar , öyle deniliyor .
Daha sı, ne MİT , ne polis istihbaratı , ne de Genelkurmay ile jandarma istihbaratı , bu ajan ordusunu tespit edememiş ve olay yurt dışından gelen bir elektronik posta ile ortaya çıkmış iyi mi!
Söyleyin lütfen nasıl inanalım bu hadiseye ?
Üstelik önümüzde Balyoz ve Ergenekon benzeri tezgah örnekleri mevcut iken!
Açıklıkla söylüyorum eğer iddia edildiği gibi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bütün sırlarını bilen kurmay başkanı Koramiral Veysel Kösele bile ajan diye tutuklanıyor ise bu iş demektir.Yok eğer tersi yani bütün bunlar tezgah ise yine de eyvah demek gerekmiyor mu ?
Uludere ve Afyon patlaması soruları üzerine ” Aman Paşamızı ve Ordumuzu yıpratmayalım ” diye Başbakan ‘ a soruyorum , Ordu hangi olayla yıpranıyor ?
Ve tabii ki Genelkurmay Başkanı Necdet Özel derhal bir açıklama yapmak zorundadır.
Türklerde devlet algılanan binlerce yıllık şanlı mazilli Orduyu kesin tespit ve hüküm olmadan darbe-fuhuş ve casusluk ile özdeşleştirmek gerçekte ona yani itibarına suikast yapmak degil midir ?
Burada sorulması gereken bir başka soru da casusların kimler için çalıştığı ve ne tür bilgileri servis ettiğidir!
İlginç bu konuda tek bir bilgi sahibi ve hatta iddia bile yok!
Anlayamadığım bir başka şey de yurt dışından gelen isimsiz elektronik posta ihbarlarının kimi savcılarımız tarafından ibadet vecdi ile ciddiye alınması ve anında harekete geçilmesidir.
Vasa bir yanlış elbette üstüne gidilecek lakin bu olay bana TSK’yı itibarsızlaştırma adına fevkalade zorlama bir teşebbüs gibi geliyor.
Martin Dempsey niye geldi?
Bu aralar Türkiye ABD’li komutan ile istihbaratçılarının adeta ikinci vatanı.
Nerede ise her ay üst düzey bir ziyaret var.
Dikkat edin İngiliz , Alman , Fransız , Rus ya da yokken Çin’li tek bir ziyaretçi yokken ABD’liler Ankara’ya postu sermiş durumda!
Peki ABD gibi emperyal ülkenin bu yoğun ilgisi niye mi?
Mehmetçiği bütün Ortadoğu ve hatta Ön Asya’da kullanmak için!
Pentagon’un yeni konseptinde artık kendi askerleri ölmeyecek , müttefik ülke askeleri ölecek ki bölgemizde buna layık görülen ülke Türkiye’dir.
İşte ABD Genelkurmay Başbakanı Dempsey hem bu görevi tebliğ hem Suriye bağlamında yeni taktikler , hem de İran’a karşı izlenecek yol haritası için Ankarada’dır.
Martin Dempsey bu ziyaretinde sadece yapılacakları , mesela K.Irak’a kara harekatina ülkesinin asla izin vermiyeceğini bir kere daha tebliğ etti.Keza Dempsey Malatya’daki Füze Kalkarının Katar ve İsrail’de kurulmakta olan benzer iki radarla aynı sistememin içine alınmasını da bu gezi ile karar altına aldırmış.
Turgay Ciner , Tayyip’e böyle teslim!
Mit eski Müşteşan Şenkal atasagun’un kriminal dediği Habertürk Yayın Grubunun patronu Turgay Ciner ilginç bir portre .
İş yaşamı oto yedek parçacısı olarak başlamış ve birden kanatlanmış.
Bir ara Turgut Yılmaz’ın çok yakını diye anılan ve onun ricası ile Muharrem Sarıkaya’yı Ankarada’ki mutedemedi yapan Ciner’in malum maden ve enerji alanlarında büyük yatırımları var , dolayısı ile de ikida bağımlı bir işadamı.
Öyle ki Ciner her sene onlarca milyon dolar zarar etme pahasına sırf iktidarlar üzerinde etkili olmak ve maden ile enerji işlerini rahat sürdürmek adına medya sektörüne girdi.
Ecevit döneminde gölge Başbakanı Hüsamettin Özkan’ın damadı oln Turgay Ciner fikren Akp’ye uzak ancak Tayyip Erdoğan’la Cüneyt Zapsu aracılığı ile ilişki kurmuş.
İki gün önce yakın çevresinden dinlediğime göre bir ara bağımsız yayın yapan Habertürk Grubu patronuna , iktidarın zirvelerinden sert bir rüzgar esmiş ve Ciner de bu rüzgara anında mukabele etmiş!
Nasıl mı?
AKP’yi eleştirenlere Habertürk ekranını kapatıp , Fehmi Koru , Cengiz Çandar , Salih Tuna , Mustafa Akyol , Nihal Bengisu Karaca ve Ayşe Böhürler gibi AKP sözcüsü isimlere Habertürk’te program yatırarak !

POLİTİKA GÜNLÜĞÜ
SABAHATTİN ÖNKİBAR
Ulusculuk yerine mezhep milliyetçiliği !
Atatürk’ün ilkelerinden biri olan ulusçuluk ya da milliyetçilik Osmanlı bakiyesi olan Anadolu halkalarını bir potada ritip kucaklaştıran milliüniteler devletin çimentosudur çünkü Atatürk’ün milliyetçiliği ırkçılık değil , mensubiyetlik ve birlikte yaşamadır .
Türk Milliyetçiliğini Milosevinç ırkçılığı ile bir tutmak ise en hafif ifade ile cahilliktir.
Buradan hareketle Ahmet Davutoğlu’nun ettiği ”Artık ulusçulukla hesaplaşma zamanıdır ” ifadesinin hiç bir zemini yoktur .
Peki Davutoğlu bu sözü niye mi etti ?
İslam hinterlandındaki şia hattına mı karşı Emperyalizmin talep ettiği yeni sünni hattının inşasını Türk kamuoyunda etmek kamufle isedigi için!
Irak’lı Haşimi ile Sudan ‘lı El Beşir’in kucaklanmasından Suudi , Katar , Hamas ve hatta El Kaide’nin sahiplenmesine kadar pek çok fotoğraf bunun delilidir .

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)