4+4+4 cana maloluyordu!


Ankara Hüseyin Gazi Mahallesi'nde ortaokulun imam-hatip ortaokuluna dönüştürülmesine karşı imza kampanyası başlatan Yılmaz ailesinin ev ve iş yerine, dün kimliği belirsiz kişiler tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı.

Ankara Hüseyin Gazi Mahallesi’nde yaşayan Yılmaz ailesi, mahallelerinde bulunan ortaokulun İmam Hatip’e dönüşmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirmek adına imza kampanyası başlattı.

Mahalle çoğunluğunun rahatsızlığı sebebiyle toplanan yaklaşık 800 imza, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ne gönderilerek, kararın iptal edilmesi istendi. Okulun önünde açıklama yapan Yılmaz ailesinin ev ve iş yerine gece 01.00 sularında kimliği belirsiz kişilerce pompalı tüfekle ateş açıldı. Dükkanları ve evlerinin camları kırılan Yılmaz ailesinin iki çocuğu ölümden kılpayı kurtuldu. Ailenin kızı İrem Yılmaz saldırının etkisiyle şoka girerken oğulları Eren Yılmaz ise barut kokusu sebebiyle baygınlık geçirdi.

20 yıldır Hüseyin Gazi Mahallesi’nde yaşadığını söyleyen anne Tülay Yılmaz, saldırının etkisiyle konuşmakta zorlanırken, çocukları Eren ve İrem’in iyi bir eğitim almaları için mücadele ettiklerini ve bunu sadece kendi çocukları için değil, tüm mahalleli adına yaptıklarını söyledi. Kimseyle bir düşmanlığının olmadığını belirten Yılmaz, getirilen yeni eğitim sisteminin halkı ayrıştırmaya çalıştığını dile getirdi. Saldırının çevre halktan geldiğine inanmayan Yılmaz ailesi, bütün komşularının sabah erken saatlerden itibaren destek için yanlarında olduklarını belirtti. Yılmaz, “Bu yapılan saldırı sadece bizim ailemize değil, tüm mahalleye yapılmıştır. Biz burada anayız, babayız, çocuklarımız için uğraşıyoruz. Ben çocuğumu imam olsun diye büyütmedim. Çocuklarımın kafasına en ufak karanlık düşünce yerleştirmedim, kimsenin de yerleştirmesine izin vermem” diye konuştu. Yapılan bu insanlık dışı saldırıdan utanç duyduğunu belirten Yılmaz, “Çocuklarımı az kalsın kaybediyordum. Eğer kaybetseydim hesabını sorardım, yakardım bu devleti” dedi.

Olayı protesto etmek isteyen siyasi parti ve sivil toplum örgütleri Yılmaz ailesinin evinin önünde toplandı. CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, CHP Ankara Mİlletvekili Levent Gök, CHP Altındağ İlçe Başkanı Ozan Vural ve parti üyelerinin katıldığı protesto sonrasında, basın açıklaması yapıldı. Vural, “Kurşun gölgeleri altında konuşmaktan utanç duyuyorum. Yaşanan bu hain saldırının peşini bırakmayacağız, takipçisi olacağız. AKP hükümeti 4+4+4 sisteminin daha başlamadan, yürümedeğinin farkına varması gerekir. Bu uygulamadan vazgeçilsin, halkın direnci göz önünde bulundurulsun” dedi. “Direne direne kazanacağız” sloganları atan aralarında CHP, Halkevleri ve TKP’lilerin bulunduğu grup, sabaha kadar ailenin yanında kalarak destek olacaklarını belirtti.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)