4+4+4 ile yapılmak istenen toplumu dizayn etmek


Demokratik Sol Parti (DSP) Başkanı Masum Türker, Bursa'da '4+4+4 Eğitim' sistemiyle yapılmlak istenen şeyin, geleceğin toplumunu dizayn etmek olduğunu kaydetti.

Sosyal Demokrasi Derneği (SDD) tarafından düzenlenen panelde konuşan Türker, 8 yıllık eğitimle birlikte ehliyet alma yaşının ve eğitim düzeyinin yükseltildiğini 4+4+4 sistemiyle yapılmak istenen şeyin geleceğin toplumunu inşa etmek olduğunu söyledi.

Okulların açılmasıyla çeteleşmelerin de ortaya çıktığını öne süren Türker, ''Çocukların birlikte olma yaşının ayrılması gerekir. Medyaya yansıyan yalnızca bir iki tanesi. Yansımayan belki şu anda yüzlerce olay var. Bir okulda ilkokul 3.sınıftaki bir kız, birkaç kız arkadaşıyla birlikte yeni başlayan 5 buçuk yaşındaki bir kızı tuvalete kapatıp, soyup, su sıkarak haraca bağlamaya başlamışlar. Eğer o arada, anne erken gelmese bu olay örtbas edilecekti'' ifadelerini kullandı.

Türker, panelin ardından DSP Osmangazi İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen törende, partiye yeni üye olan 28 kişiye rozetlerini taktı.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)