4+4+4 protesto edildi


CHP, bugün başlayan yeni eğitim yılında Ankara'da ÖSYM'yi, İstanbul'da da 4+4+4'ü protesto etti.

CHP'li bazı milletvekilleri, İstanbul il ve ilçe teşkilatları üyesi partililer zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran ve kamuoyunda ''4 4 4'' olarak bilinen yasayı protesto için Sultanahmet Meydanı'ndan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürüdü.

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda toplanan ve ellerinde yeni eğitim sistemini eleştiren dövizleri taşıyan partililer ''4 4 4'ü durdurmalıyız! 5 çok erken'' yazılı pankart açtı. Aralarında küçük çocukların da bulunduğu CHP'li grup slogan atarak, alkışlar ve ıslıklar eşliğinde Cağaloğlu'ndaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürüdü.

Grup adına açıklama yapan İstanbul Milletvekili Nur Serter 1. sınıfların ders başı yaptığını hatırlatarak, ''Umarım onlar okuldan soğumazlar, özgüvenlerini yitirmezler'' dedi.
Yeni yasanın Türkiye'ye dayatıldığını ve yasayla ilgili herhangi bir ön çalışma yapılmadığını savunan Nur Serter, yasanın daha önce pilot bölgelerde uygulanmadığını, okullarda kütüphane, laboratuvar, çok amaçlı salonların derslik haline getirildiğini ileri sürdü.

Serter, ''Bu yoksulluklar içerisinde öğrencilerimize başarılar diliyorum. Ancak ben 4 4 4'ün başlamadan bittiğini kamuoyuna ilan etmek istiyorum'' dedi.

Partinin İl Eğitim Sekreteri Füsun Sökmez ise yasaya itiraz dilekçelerinin, imzalarının ve yasayla ilgili bilgilendirme taleplerinin yer aldığı dosyayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edeceklerini ve çok sayıda imza topladıklarını söyledi.

Daha sonra, Serter ve Sökmez'in yanı sıra partili milletvekilleri Oktay Ekşi, Süleyman Çelebi, Mevlüt Aslanoğlu ve Sedef Küçük dosyayı teslim etmek üzere müdürlüğe girdi.

Çıkışta kısa bir açıklama yapan Sökmez, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın kendilerini nezaketle dinlediğini ve taleplerini not aldığını belirterek 4 4 4'e karşı mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.


ÖSYM önünde eylem

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) önünde CHP Gençlik Kolları adına yaptığı basın açıklamasında, ÖSYM Başkanı Ali Demir'e istifa çağrısında bulundu.

ÖSYM'nin sınavlarının şaibeli olduğunu iddia eden Doğan, milyonlarca gencin geleceğe umutla bakamadığını kaydetti.

Ali Demir'in görevden ayrılması gerektiğini belirten Doğan, ''Kararlarını özgür ifadesiyle verebiliyorsa bugünden tezi yok ÖSYM Başkanlığı'ndan istifa etmelidir. Şayet kararlarını özgür iradesiyle değil de birilerinin talimatıyla veriyorsa korktuğu kişi kimdir bunu biz gençlere ve kamuoyuyla paylaşmalıdır'' diye konuştu.

Doğan, konunun takipçisi olacaklarını, haklarının yenilmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.
Gençlik Kolları üyeleri, açıklamanın ardından kalem kırdı ve sınav sonuçlarının yer aldığı ÖSYM çıktılarını yırttı.




AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)