66 aylığın pisuarla imtihanı


Mamak'taki Kazım Orbay İlköğretim Okulu'nda Bakan Dinçer, dışarıda 66 aylık çocuklar için ders zilini çalarken, içerideki öğrenciler yıl boyunca boylarından büyük pisuarları nasıl kullanacaklarına bakıyorlardı.

Eğitim uzmanları 4+4+4 yasasının yürürlüğe girmesinden sonra geçen 6 ay boyunca 5.5 yaşındaki çocukların okula hazır olmadığını, dersi dinlemesinden tuvalet alışkanlıklarına kadar birçok konuda büyük sıkıntılar yaşayacaklarını dile getirdi. Tüm bu eleştirilere karşın sistem uygulanmaya başladı ve Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Kazım Orbay İlkokulu’nda 66-72 aylık çocukların ders zillerini çaldı.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Kazım Orbay İlkokulu’nda ders yılının açılışını yaparken, “tüm eksikliklerimizi tamamladık” demişti. Ama okula girince gerçeğin öyle olmadığı anlaşıldı. Bakanın girip teftiş ettiği sınıfta bile sıralarda oturan öğrencilerin ayakları yere değmiyor, defterleri göz seviyelerinde kalıyor, tahtaya ise aşağıdan bakıyorlardı. 66 aylık öğrencilerin, boylarının kısalığından dolayı lavaboda ellerini yıkamakta zorlanacağı, pisuvarların ise çocukların boyunu aşan yükseklikte kaldığı görülüyordu.

Palyaçolu uyum

Ankara’da birçok okulda ağlayarak annelerinden ayrılmak istemeyen öğrencilerin, okul hayatlarının ilk gününü kötü anımsamamaları için palyaçolar getirtildi. Bu okullardan biri olan Ahmet Vefik Paşa İlkOkulu’nda palyaçolar, çocuklara yaşını sorduktan sonra, “okul güzel mi, eğlenceli mi” diye seslendi. 66 aylık öğrenciler, palyoçalar ile birlikte dans ettikten, çeşitli oyunlar oynadıktan sonra sınıflara girdi. Ancak, palyoçalar tarafından eğlendirilmeleri öğrencilerin ailelerinden ayrılırken ağlamalarına engel olamadı.

Pursaklar ilçesindeki Ülker İlkokulu’nda da hem de ikili eğitim yapılacak sınıflar da sıraların öğrencilerin boylarına göre düzenlenmediği görüldü. Yani ortakokul öğrencileri sıralara rahat otursun diye, ilkokul öğrencilerine boylarından büyük sıralar koyuldu.

‘Destek’ toplantıları başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, “Altyapı eksikliklerimizi tamamladık” derken, bir yandan da velilerden ve öğretmenlerden destek istedi. 66 aylık çocukların okulları kullanamayacağını anlayan okul yönetimleri ise velilerden “destek” isteğini yinelemek için veli toplantıları düzenleme kararı aldı. Bu hafta içinde birçok okulda veli toplantılarının düzenleneceği öğrenildi.



Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)