ABD'nin Erdoğan'a Saddam oyunu


Sayın Erdoğan; kendi ülkesi kan revan içinde olduğu halde; Suriye'yi kurtarmaya kalkıştı. Hem de başka bir ülkenin içişlerine karışmak; uluslararası suç iken...
Bizim Başbakan, Suriyeli masum halk dediği teröristleri teşvik ederek onların hükümete karşı ayaklanmalarında etkili oldu. Onlar ki daha 2010 yılında; Suriye kırsalında yakaladıkları rakiplerinin kellerini 'Allahu akbaaa!' diyerek kör bıçaklarla kesen tiplerdi. El Kaideci teröristlerle, katiller, ırz düşmanları, serseriler el ele verdiler. Bunlara Arap ülkelerinden getirilme paralı askerler de eklendi. Ayaklananları, 'Türkiye arkanızda!' diye Türkiye'ye gelmeleri için teşvik ettiler. Türkiye'ye gelenleri gösterip Esad yönetimini kötüleyeceklerdi böylece.
Bizim hükümet nerede ise Suriye'ye ordu sokacaktı. 1957-58'de de Amerikancı başbakanımız Adnan Menderes de sınıra asker yığmış; Şam yönetimini tehdit etmişti. İlginçtir ki o sıralarda ABD; Adnan Menderes'i fazla gayretkeş görerek uyarmak zorunda kalmıştı.

AYNISI OLDU
Geçen hafta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplandı. Konu Suriye idi. Gelin görün ki 15 ülkeden 10'u toplantıya dışişleri bakanlarını bile yollamamıştı. Bizim bakan Davutoğlu esti gürledi; diğerleri ona alaylı alaylı baktılar. Türkiye'nin üstüne vazife olmayan bir işe kalkıştığını bu tutumları ile ortaya koydular.
Ve asıl darbe de Amerika'dan geldi.
İşin başında Başbakan Erdoğan'ı 'Hadi aslanım, vur Esad'ın başına!' diye kışkırtan Amerikan tarafı; şimdi kendisini geri çekmiş gözüküyor. ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey, Türkiye'nin istediği Suriye'ye müdahale için, 'Bunlar hayal!' dedi.
ABD Dışişleri Bakanı Clinton hanım ile neşe içinde 'Çak!' yapan Davutoğlu da şu sıralar sağ avucuna bakıyor olmalıdır. 'Yahu benimle çak yapan yoksa başka birisi miydi?' diyerek.

KUVEYT İŞİ GİBİ
Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin 1990 yılında Kuveyt'i işgal etmişti. ABD ise 1. Körfez Savaşı denilen saldırı ile Kuveyt'i kurtarmak için Irak'ı vurmuş; ülkenin kuzeyinde de uçuşa yasak bölge oluşturmuştu. İşte o bölge bugün Kürdistan isimli bir devlete dönüştürüldü; Irak da parçalandı.
Saddam Hüseyin; Kuveyt'e saldırmadan önce bunu ABD'nin Irak büyükelçisine sordurmuş; oradan da 'Kuveyt'le ilişkileriniz bizi ilgilendirmez.' cevabı almış; coşmuştu.
Görülen odur ki bizim Başbakan'ı da Suriye konusunda kışkırttı Amerika... Türkiye'nin bu komşu ülkeye yaptığı dolaylı saldırı yüzünden Suriye iç savaşa sürüklendi. Bu çatışmaların sonucunda Beşşar Esad gidecek gibi görünüyor. Suriye de parçalanacak. Kuzey Suriye'de de Kürdistan oluşturulacak. Sonra burası, Irak Kürdistanı ile birleştirilecek. Irak petrolleri de Suriye üzerinden Akdeniz'e indirilip Türkiye devredışı bırakılacak.
ABD amacına ulaştı. Türkiye'yi kullanarak Suriye'yi karıştırdı. Kürtleri Kuzey Suriye'de baskı altına almış olan Beşşar Esad bu yüzden istenmedi.
Kürdistan'ı kurma projesini de 'Alevi olan Esad, Sünnileri katlediyor!' diye gerekçelendirdiler. Bizim halkı bu mezhepçilik yalanı ile kandırdılar.

İSRAİL RAHATLADI
Amerikan ve NATO belgelerine geçen Büyük Ortadoğu Projesi'nin amacı; bölgedeki kurulu düzeni bozmak; burada bir Kürdistan kurmak ve İsrail üzerindeki Arap baskısını azaltmak idi. Suriye baskısından kurtarılan İsrail şimdi yeni hamleler yapacak. Hedef daha büyük İsrail olacak. Göreceksiniz ki Kudüs'ün kalan kısmı da tartışmalı topraklar da İsrail'e eklenecek.
Gözünüz aydın ey İsrailci dindar nesil!
Suriye'nin kuzeyi de PKK'lılara bırakıldıktan sonra Güneydoğu Anadolu'nun buraya eklenmesine gelecek sıra.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)