Afganistan, YouTube'u kapattı


Afganistan hükümeti, Mısır ve Libya’da protestolara neden olan "Innocence of Muslims" (Müslümanların Masumiyeti) filminin fragmanının izlenmesini önlemek için YouTube’un yasaklandığını açıkladı.

Afganistan İletişim Bakanlığı Enformasyon Teknolojileri Direktörü Eymal Marjan, “Bize video siteden kaldırılana kadar YouTube’u kapatmamız söylendi” dedi. Marjan kararın ardında yatan sebebin Afganların rahatsız olmasını engellemek mi yoksa şiddet olaylarının önüne geçmek mi olduğunu açıklamadı.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai de filmi çekenlerin “şeytanca bir iş yaptığını” ve İslam’ı aşağılamanın ifade özgürlüğüne sığmayacağını belirterek filmi eleştirdi.

2010 yılında ABD’de düzenlediği Kuran yakma eylemleriyle dikkatleri üzerine çeken ve Afganistan’da kanlı ayaklanmalar yaşanmasına neden olan Hıristiyan din adamı Terry Jones ise filmi desteklediğini söyledi. Afganistan’da Şubat ayında da bir ABD üssü yakınlarında Kuranıkerim nüshalarının yakılması haftalar süren protestolara neden olmuş ve onlarca kişi ölmüştü.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)