Afyon şehitlerine veda


Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan askerler için Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tören düzenlendi.

Basın mensuplarının alınmadığı törene, şehitlerin yakınları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ile üst düzey komutanlar katıldı.


Türk bayrağına sarılı şehit cenazeleri törenin ardından ambulanslarla ve askeri cenaze araçlarıyla GATA'dan çıkarıldı. Cenazelerin, memleketlerine gönderileceği öğrenildi. Bu arada, tören sırasında bazı yurttaşların ellerinde Türk bayrakları ile GATA önünde bekledikleri görüldü.

Şehit askerlerin cenazeleri uçakla memleketlerine gönderildi

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan askerlerin cenazeleri, Etimesgut Askeri Havalimanı'ndan memleketlerine gönderildi. Türk bayrağına sarılı şehit cenazeleri, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) düzenlenen törenin ardından ambulanslarla ve askeri cenaze araçlarıyla GATA'dan çıkarılarak havalimanına getirildi.

Konvoyun havalimanı nizamiyesine girişinde, polis memurları saygı duruşunda bulundu. Basın mensupları havalimanına alınmazken, şehit askerler uçakla memleketlerine gönderildi.

Şehitlerin kimlikleri

Şehitlerin kimlikleri şöyle: "Astsubay Kıdemli Başçavuş Bedri Nayim, Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Düger, uzman çavuşlar Hüseyin Apaydın ve Cüneyt Akkuş, onbaşılar Emre Yıldırım, Faruk Ergenç, Emrah Aral, Emrah Kartal, Hayri Kaya, Ahmet Sandalcı, Mehmet Emre Özer, Hüseyin Gökhan Eriç, Tolga Taştan, Ahmet Tosun, Burak Ümit Gedik, Onur Fikret Dülger, Mücahit Coşkun, Barış Öztürk, Mehmet Emin Çağun, Mehmet Burak Kaplan, Fatih Şalgam, erler Ayhan Kurtçu, Abdullah Tokgöz, Bayram Uluer ve Kadir Aydın.''

24 askerin kimlik tespiti Ankara Adli Tıp Kurumu'nda ailelerden alınan DNA örnekleriyle gerçekleştirilmişti.


Şehit er Kadir Aydın'ın cenazesi, toprağa verildi

Ayfonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan er Kadir Aydın'ın cenazesi memleketi Aksaray merkeze bağlı Alayhan köyünde defnedildi. Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki törenin ardından helikopterle Alayhan köyüne getirilen şehit Aydın'ın cenazesi, helallik alınması için baba evine götürüldü.

Türk Bayrağı'na sarılı tabutu öpen şehit yakınları, ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Helallik alınmasının ardından Aydın'ın cenazesi, köy mezarlığına getirildi. Burada İl Müftüsü Bekir Gülce'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Törenin ardından Aksaray Valisi Selami Altınok, şehidin babasına Türk bayrağını teslim etti.

Şehidin babası Hüseyin Aydın ve kardeşlerinin, tören boyunca ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Cenaze törenine, Aksaray Valisi Selami Altınok, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, AKP Aksaray milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz ve şehidin yakınları ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Şehit Astsubay Bakım Kd. Bçvş. Bedri Nayim'in cenazesi Samsun'a getirildi

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan Astsubay Bakım Kd. Bçvş. Bedri Nayim'in (47) cenazesi Samsun'a getirildi. Astsubay Bakım Kd. Bçvş. Bedri Nayim'in Türk bayrağına sarılı cenazesi Hava Kuvvetlerine ait uçak ile Samsun'a getirildi. Şehit Nayim'in cenazesi Samsun Çarşamba Havaalanı'nda Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, askeri ve mülki erkanın yanı sıra şehidin küçük oğlu Yağız Nayim ile yakınlarının katıldığı törenle karşılandı. Şehidin cenazesi havaalanından karayolu ile İlkadım ilçesi Cedit Mahalesi'nde oturan anne Nahice Nayim'in evine götürüldü.

'Eşi asker selamıyla bekledi'

Şehidin eşi Birgül Nayim, asker şapkası takarak ve asker selamı vererek, evinin önünde eşinin cenazesinin getilmesini bekledi. Çok sayıda yurttaş da, şehit evine geldi. Annne Nahice Nayim,''Oğlum işlerinin yoğunluğu nedeniyle 4 yıldır gelemedin. Bugün böyle mi gelecektin. Hasret kaldım sana yavrum'' diye ağıt yaktı. Aileyi Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan ve askerler teselli etti.

Öte yandan şehidin büyük oğlu Astsubay Çavuş Yiğit Şahin Nayim, annesine sarılarak göz yaşlarına boğuldu. Yiğit Şahin Nayim'in ise bir yıllık Astsubay Çavuş olduğu ve bir süre öncesine kadar Şırnak'ta görev yaptığı belirtildi. Şehit Nayim'in cenazesi Büyük Cami'de kılınacak ikindi namazının ardından Kıranköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Şehit Abdullah Tokgöz'ün cenazesi Konya'da toprağa verildi

Ayfonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan er Abdullah Tokgöz'ün cenazesi Konya'da toprağa verildi. Tokgöz'ün cenazesi, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla, Konya Havaalanı'na getirildi. Daha sonra şehidin cenazesi, çok sayıda aracın katıldığı konvoyla Bosna Hersek Mahallesi'ndeki Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağına ulaştırıldı.

Burada baba Faruk Tokgöz, oğlu için helallik istedi. Tokgöz'ün cenazesi ardından Mürşit Pınar Camisi'ne götürüldü. Baba Faruk Tokgöz, burada oğlunun fotoğrafını ve Türk bayrağına sarılı tabutunu öptü. Öğle namazının ardından İl Müftüsü Şükrü Özbuğday cenaze namazını kıldırdı. Bir süre top arabasında taşınan şehidin cenazesini, vatandaşlar tekbirler eşliğinde omuzlarına aldı. Daha sonra şehit Tokgöz'ün cenazesi, Konya Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, şehidin yakınları, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı ve 3. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Erkoç, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, siyasi parti temsilcileri ile askeri erkan ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Şehit Ulaştırma Er Bayram Uluer'in cenazesi, Çorum'da toprağa verildi

Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Ulaştırma Er Bayram Uluer'in cenazesi, Çorum'un Uğurludağ ilçesinde toprağa verildi.

Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) şehit 24 asker için düzenlenen törenin ardından karayolu ile Çorum'a gönderilen Ulaştırma Er Bayram Uluer'in cenazesi, konvoy eşliğinde Uğurludağ ilçesine bağlı Üçdam köyüne getirildi.

Türk bayrağına sarılı şehidin tabutu askerler ve şehidin yakınları tarafından ambulanstan alınarak tören alanına kadar omuzlarda taşındı. Tabuta sarılan şehidin ailesi ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Acılı anne Nurdane ve baba Arif Uluer ile şehidin bazı yakınlarının ayakta durmakta zorlandıkları görüldü. Fenalaşan anne Nurdane Uluer'e sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Şehit Bayram Uluer'in cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan namazın ardından Üçdam Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze namazına, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çorum Valisi Sabri Başköy, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Garnizon Komutanı Albay Hakan Saraç, AKP Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım ile civar köylerden vatandaşlar katıldı.

Şehit Onbaşı Ahmet Tosun için memleketi Adana'da tören düzenlendi

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan onbaşı Ahmet Tosun için memleketi Adana'da tören düzenlendi. Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) düzenlenen törenin ardından uçakla İncirlik Hava Üssü'ne getirilen Tosun'un cenazesi buradan alınarak, Merkez Sabancı Camisi'ne götürüldü.

Burada düzenlenen törene, şehidin annesi Raziye, babası Celil, 5 aylık hamile olduğu öğrenilen eşi Seda Tosun, akrabaları ve yakınları ile Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar, Necati Çetinkaya, Mehmet Şükrü Erdinç, Ali Küçükaydın, Fatoş Gürkan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, siyasi parti temsilcileri, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Ahmet Tosun'un cenaze namazı öncesi İl Müftüsü Mehmet Gökce, cenazede herhangi bir slogan atılmasının dinen uygun olmadığını belirttikten sonra, cenaze namazını kıldırdı.

Törenin ardından şehit Amhet Tosun'un cenazesi defnedilmek üzere Çirişgediği köyüne götürüldü. Bu arada, şehidin bilgisayar öğretmeni olduğu ve askerliğini kısa dönem olarak yaptığı öğrenildi.

Şehit Onbaşı Ahmet Sandalcı'nın cenazesi Kırıkkale'de toprağa verildi

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Onbaşı Ahmet Sandalcı'nın cenazesi, memleketi Kırıkkale'de toprağa verildi. Şehit Onbaşı Ahmet Sandalcı'nın cenazesi, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) düzenlenen törenin ardından, Kırıkkale Güzeltepe Mahallesi Ergenekon Caddesi'ndeki baba evine getirildi.

Bu sırada göz yaşlarına hakim olamayan anne Hacer Sandalcı ve şehidin kız kardeşi Göksun Sandalcı'yı yakınları teskin etmeye çalıştı. İl Müftü Yardımcısı Sadullah Beki, helallik isteyerek şehitler için dua okudu. Şehit Ahmet Sandalcı'nın cenazesi, daha sonra törenin yapılacağı Nokta Camii'ne getirildi. Anne Hacer Sandalcı ve Göksun Sandalcı'nın tabuta sarılarak şehidin fotoğrafını öpmesi, törene katılanları duygulandırdı. Şehit Onbaşı Ahmet Sandalcı'nın cenazesi, kılınan cenaze namazından sonra Kırıkkale Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene şehidin ailesi ve yakınları, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve yurttaşlar katıldı.

Şehit Astsubay Kd Çavuş Düger ve Onbaşı Ergenç, son yolculuğuna uğurlandı

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Düger ve Onbaşı Faruk Ergenç, son yolculuğuna uğurlandı. Şehit askerler için Kocatepe Camisi'nde, öğle namazı ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin ailesi, yakınları, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, bazı milletvekilleriyle siyasi parti temsilcileri üst düzey komutanlar ve yurttaşlar katıldı.

Türk bayrağına sarılı şehit naaşları, cenaze namazı ardından top arabasına konuldu. Top arabasının geçişi sırasında şehit aileleri, ayakta durmakta güçlük çekti. Tören ardından şehit astsubay Düger'in cenazesi defnedilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne, şehit onbaşı Ergenç'in cenazesi de Batıkent'teki Yuva Köyü mezarlığına defnedildi.

Şehit Onbaşı Barış Öztürk'ün cenazesi, Eskişehir'de toprağa verildi

Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan onbaşı Barış Öztürk'ün (30) cenazesi, Eskişehir'de toprağa verildi. Öztürk'ün naaşı, sabah saatlerinde Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Eskişehir Garnizon Komutanlığı'na, oradan da Osmangazi Mahallesi Güvenli Sokak'taki baba ocağına getirildi.

Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağında şehit Öztürk için helallik istendi. Daha sonra Şehit onbaşı Öztürk'ün Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri ambulansla törenin yapılacağı Reşadiye Camisi'ne getirildi.

Öğle namazına müteakip gerçekleştirilen cenaze törenine şehidin babası Nejdet Öztürk, annesi Halise ve ablası Esra Kapar ile eniştesi Mustafa Kapar, Vali Kadir Koçdemir, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, AK Parti Milletvekili Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Feyzullah Günal, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, çok sayıda askeri ve mülki erkan ile vatandaş katıldı.

Öte yandan şehit Öztürk'ün ailesinin törene siyah elbiseler giyerek katıldığı gözlendi. İl Müftüsü Niyazi Ersoy'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit için dua edildi. Törenin ardından şehit Öztürk'ün cenazesi, Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit Er Ayhan Kurtçu'nun cenazesi Kastamonu'da toprağa verildi

Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Er Ayhan Kurtçu'nun cenazesi memleketi Kastamonu'da toprağa verildi. Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) yapılan törenin ardından, Kastamonu'ya gönderilen Er Ayhan Kurtçu'nun cenazesini taşıyan askeri helikopter, Gazi Stadı'na indi.

Burada, Türk bayrağına sarılı şehidin naaşı, askerler tarafından cenaze aracına nakledildi.
Cenazenin nakledilmesi sırasında Er Ayhan Kurtçu'nun yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. Kurtçu, Nasrullah Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, merkeze bağlı Sapaca köyünde toprağa verildi.

Cenaze törenine, Şehit Er Ayhan Kurtçu'nun babası Cemal Kurtçu, annesi Meliha Kurtçu ile yakınları, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, AK Parti Kastamonu Miletvekilleri Hakkı Köylü, Mustafa Gökhan Gülşen, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal ve yurttaşlar katıldı.

Şehit Onbaşı Mücahit Coşkun'un cenazesi toprağa verildi

Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Mücahit Coşkun'un cenazesi, memleketi Alaplı ilçesinde toprağa verildi.

Mücahit Coşkun'un(26) cenazesi, GATA'daki törenin ardından askeri helikopterin iniş yaptığı Çatak köyündeki futbol sahasından alınarak cenaze aracıyla baba evine götürüldü. Burada ailenin isteği üzerine slogan atılmadı, baba Şeref Coşkun ise taziyeleri kabul etti, dualar edildi. Daha sonra askeri top aracına konulan şehidin cenazesi, Çatak köyü futbol sahasındaki tören alanına getirildi.

Cenaze törenine şehidin yakınları ve ailesi, AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Sakarya 1. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Albay Yalçın Enç, bazı belediye başkanları, kaymakamlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende şehidin eşi Elif Coşkun'un, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarıldığı görüldü. Şehidin 10 aylık kızı Ayşe'nin de babasının tabutunu okşaması törende duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Baba Şeref Coşkun'un törende bir yakınına okutturduğu metinde, cenazenin siyaset yeri olmadığını belirterek, ''Slogan atılmasını istemiyoruz. Şehidimizi dualarla uğurlayacağız. Yaşanan olayda ihmal varsa yüce devletimiz ve adaletimizin hesap sormasını istiyorum'' dedi.

İl Müftüsü Refik Bulut da cenazede sloganlar atılmasının şehidin huzurunu kaçıracağını, dualar ve tekbirlerle uğurlanması gerektiğini belirtti. Bulut tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, yurttaşların omzunda köy mezarlığına kadar taşındı ve burada tabutla toprağa verildi.

Öte yandan, cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar ile Genelkurmay Başkanlığı'nın çelenk gönderdiği görüldü.

Şehit Piyade Onbaşı Tolga Taştan'ın cenazesi, Bursa'ya getirildi

Ayfonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Piyade Onbaşı Tolga Taştan'ın cenazesi, Bursa'daki baba evine getirildi. Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki törenin ardından uçakla Yenişehir Havalimanı'na, oradan helikopterle Bursa'ya getirilen Taştan'ın cenazesi, Soğukkuyu Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü.
Cenazeyi, baba evi önünde büyük bir kalabalık karşıladı. Naaşın, ambulanstan indirilmesi sırasında, izdiham yaşandı.

Şehidin annesi Zekiye Taştan, tabuta sarılarak ve oğlunun fotoğrafını öperek göz yaşı döktü. ''Helallik'' alınmasının ardından Taştan'ın cenazesi, Bursa Çekirge Askeri Hastanesi'ne götürüldü. Afyonkarahisar'daki patlamada yaralanan Bursalı yaralı er Ufuk Terzioğlu'nun babası Ali Terzioğlu, Jandarma Bölge Komutanı ve Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, şehidin babası Ali Taştan'a baş sağlığı diledi.

Baba Taştan, gazetecilerin sorularına, ''Bu dakikadan sonra söylenecek bir şey yok. Sözün bittiği yer. Tek isteğimiz, dua edin yeter'' karşılığını verdi. Şehit Taştan'ın naaşı, ikindi vakti Ulucami'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Şehit onbaşı Ahmet Tosun, Adana'da toprağa verildi

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan onbaşı Ahmet Tosun, Adana'daki köyünde toprağa verildi. Merkez Sabancı Camisi'ndeki törenin ardından top arabası üzerine konulan şehit Ahmet Tosun'un naaşı bir süre bu şekilde götürüldükten sonra cenaze arabasına alındı. Tosun'un cenazesi konvoy eşliğinde Çirişgediği köyüne götürüldü.

Ahmet Tosun'un cenazesi, burada da kılınan cenaze namazının ardından tabutla toprağa verildi. Şehidin annesi Raziye, babası Celil ve 5 aylık hamile eşi Seda Tosun'un defin sırasında oldukça üzgün oldukları gözlendi.

Şehit Onbaşı Onur Fikret Dülger, Trabzon'da son yolculuğuna uğurlandı

Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan eski Trabzonspor Genel Sekreteri Zekai Fırat Dülger'in oğlu Onbaşı Onur Fikret Dülger, Trabzon'da son yolculuğuna uğurlandı.

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda 5 Eylül'de yaşanan patlamada şehit olan Onbaşı Onur Fikret Dülger'in Türk bayrağına sarılan naaşı, 1. No'lu Beşirli Mahallesi'ndeki evinden alınarak konvoy eşliğinde Akçaabat ilçesindeki Ak Camisi'ne getirildi.

Dülger için burada ikindi vakti tören düzenlendi. Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak, Şehit Onbaşı Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger ve yakınları katıldı.

Törende, önce şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Dülger'in naaşı, kılınan cenaze namazı sonrası Dürpınar Mahallesi'ndeki şehir mezarlığına defnedildi. Çok sayıda yurttaşın da ellerindeki Türk bayrakları ile katıldığı törende, şehit Dülger'in yakınları ve bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Onbaşı Mehmet Emin Çuğun, Iğdır'da toprağa verildi

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan Onbaşı Mehmet Emin Çuğun, Iğdır'da toprağa verildi. Şehit Onbaşı Mehmet Emin Çuğun'un cenazesi, Ankara'dan askeri uçakla Iğdır Havaalanı'na getirildi. Şehit Çuğun'un Türk Bayrağı'na sarılı tabutu daha sonra, ambulansla cenaze töreninin yapılacağı Zübeyde Hanım Bulvarı'na götürüldü. Cenazenin alana getirilmesinin ardından fenalık geçiren şehidin yakınlarına tören alanında bekletilen ambulans ve sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit Onbaşı Mehmet Emin Çuğun'un cenazesi daha sonra İl Müftüsü Cüneyt Kulaz'ın, Zübeyde Hanım Bulvarı'nda kıldırdığı cenaze namazının ardından, Halfeli Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin babası Mehmet Çuğun, annesi Zeynep Çuğun ve yakınları ile Iğdır Valisi Ahmet Pek, 1. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Nejdet Yatkın, AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Celebi ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Onbaşı Fatih Şalgam, toprağa verildi

Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Fatih Şalgam, Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde toprağa verildi. Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde yapılan toplu törenin ardından, Onbaşı Fatih Şalgam'ın cenazesi askeri helikopterle Kastamonu'ya getirildi. Şalgam, Merkez Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Habeşli köyünde toprağa verildi.

Şehit Onbaşı Fatih Şalgam'ın cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal, AKP Kastamonu milletvekilleri Hakkı Köylü, Mustafa Gökhan Gülşen, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve yurttaşlar katıldı.

Şehit Onbaşı Mehmet Burak Kaplan'ın cenazesi toprağa verildi

Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Mehmet Burak Kaplan'ın cenazesi, memleketi Çorum'un Kargı ilçesinde toprağa verildi. Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde düzenlenen törenin ardından, şehit Onbaşı Mehmet Burak Kaplan'ın cenazesi askeri uçakla Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'na getirildi.

Yakınları, askeri ve mülki erkan tarafından karşılanan şehidin cenazesi, konvoy eşliğinde Çorum kent merkezindeki evinin önüne götürüldü. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan ailesi ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Acılı anne Hanife Kaplan, ''Oğlum sana doyamadım'' diyerek şehidin tabutunu okşadı ve oğlunun askere gitmeden önce odasının penceresine astığı Türk bayrağının oradan asla inmeyeceğini dile getirdi.

Şehit Mehmet Burak Kaplan'ın cenazesi, burada helallik alınmasının ardından konvoy eşliğinde Kargı ilçesine götürüldü. Dede Abdi Kaplan'ın evinin önünde helallik alınan Kaplan'ın cenazesi, daha sonra Mihri Hatun Camisi'ne getirildi. Caminin önünde büyük ebatlarda Türk bayrağı asıldığı görüldü. Şehidin cenazesi, ikindi namazına müteakip İl Müftü Vekili Tahir Kılıç tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Onbaşı Mehmet Burak Kaplan'ın cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, Çorum Valisi Sabri Başköy, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Garnizon Komutanı Albay Hakan Saraç, AKP Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Şehit onbaşı Emrah Kartal'ın cenazesi toprağa verildi

Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Emrah Kartal'ın cenazesi, Zonguldak'ın Beycuma beldesine bağlı Eceler köyünde toprağa verildi. Emrah Kartal'ın (26) cenazesi, GATA'daki törenin ardından askeri helikopterin iniş yaptığı Zonguldak Havaalanı'ndan alınarak Çaycuma Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Daha sonra Kartal'ın Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracıyla Eceler köyündeki baba evine getirildi. Anne Ergül Kartal'ın, oğlunun tabutunu görerek fenalık geçirmesi üzerine taziyeler beklenmeden Kartal'ın cenazesi, askerlerin omzunda köy meydanındaki tören alına kadar taşındı.

Dede Baki Kartal, cenaze namazı öncesi şehidin tabutunun yanına gelerek torununun bedelli askerlik yapmasını istediğini belirterek, ''Kendisi kabul etmedi. Askere gitti. Onu bir gün bile zor gördüm. Hakkımı helal ediyorum '' dedi. Anne Ergül Kartal ve yakınları şehidin tabutuna sarıldı. Şehidin babası Ercan Kartal, yakınlarından ağlamamalarını istedi.

İl Müftüsü Refik Bulut'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, vatandaşların ve askerlerin omzunda köy mezarlığına kadar taşındı ve burada tabutla toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin yakınları ve ailesi, AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AKP Zonguldak milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, bazı belediye başkanları, kaymakamlar ve vatandaşlar katıldı.

Bu arada, cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar ile Genelkurmay Başkanlığı ile şehidin ABD'de master yaptığı Teksas A&M Üniversitesi Corpus Christi'nin çelenk gönderdiği görüldü.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)