Aile olarak mezarın açılmasını istemiyoruz


Ahmet Özal, ''Turgut Özal, cumhurbaşkanı olarak bu devlete mal olmuş bir insandır. Ben babam olarak açılmasını istemem. Bir cumhurbaşkanı olarak Türkiye'de yaşanan olayların daha netleşmesi ve bazı keşiflerin tamamlanması gerekiyorsa, açılmasına karşı değilim" dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen ve burada İstanbul Cumhuriyet Savcısı Turan Çolakkadı ile yaklaşık 45 dakika görüşen Ahmet Özal, görüşmenin ardından adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başsavcı Turan Çolakkadı ile görüştüğünü, mezarın açılması konusuyla ilgili yapılan ön hazırlıkların son derece ciddi ve detaylı yapıldığını konuştuklarını ifade eden Özal, ''Ne zaman yapılacağı belli değil. Bu işin ön çalışması son derece önemli, çünkü bir defa yapılır, tam manasıyla, teçhizatıyla, elemanlarıyla. Kullanılan teknoloji yöntemlerinin tespiti için bir ön çalışma var ve o çalışma devam ediyor'' diye konuştu.

''Aile olarak mezarın açılmasını hiçbirimiz istemiyoruz'' diyen Özal, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Fakat artık Turgut Özal, cumhurbaşkanı olarak bu devlete mal olmuş bir insandır. Sadece aile olarak benim babam değildir. Ben babam olarak açılmasını istemem. Bir cumhurbaşkanı olarak Türkiye'de yaşanan olayların daha netleşmesi ve bazı keşiflerin tamamlanması gerekiyorsa, açılmasına karşı değilim. Daha önce de ifade ettim. 1998 yılında, ilk ben bu konuda çalışma yapılmasını başlatmıştım. Milletvekili olduğum zaman da mecliste önergesini vermiştim. O günden beri takip ediyorum. Tabii Devlet Denetleme Kurulu, sayın cumhurbaşkanın emriyle açılan raporda ölümünün şüpheli olduğunu açıkladı. O yılların başında, rahmetli Uğur Mumcu ile başlayan, Adnan Kahveci'nin, Ahmet Taner Kışlalı'nın ölümünün birçok şekilde birbiriyle bağlantılı olduğunu, o yılların araştırılması gerektiğini, o zaman da söyledim, şimdi de söylüyorum. Sadece rahmetli Özal'ın meselesi değil, o yılların araştırılmasının da başlaması gerektiğini düşünüyorum.''


'Yapılan yanlışlar artık otaya çıkmalı'

Bazı soruların halen cevaplandırılmadığını belirten Özal, ''Artık yapılan yanlışların ortaya çıkması ve insanların bir defa ve son defa yeni bir sayfa açması gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu. Ahmet Özal, bir basın mensubunun, ''Ailedeki saç telleri ne oldu?'' sorusu üzerine de şunları söyledi: ''Onlar var. Zaten mezar açıldığı zaman saç teli de kemik de hepsi var. Mezar açıldığı zaman saç telinin ne ifade edip etmediği zaten çok daha netleşecek. Hepsi bir araya gelecek.''

''Siz saçı verdiniz mi?'' sorusuna ise Ahmet Özal, ''Hayır, bende değil annemde'' yanıtını verdi. Ahmet Özal, ''Savcılıktan bir talep geldi mi?'' sorusu üzerine de ''Geldi, onların hepsi zaten verilecek. Fakat o saç telinin verilmesi tek başına bir şey ifade etmediği için mezarın açılmasıyla birlikte daha çok şey ifade edecek'' dedi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)