AK Parti'ye katılım kapalı kapılar arkasında oldu


Eski HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, ''Bu partinin AK Parti'ye katılması tamamen kapalı kapılar arkasında olmuştur ve kapalı kapılar arkasında siyaset yapma da eski siyasetin yöntemidir. Sayın Kurtulmuş ve arkadaşları da eski siyasete gidiyorlar'' dedi.

Eski HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, partinin kapatılma kararının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, HAS Parti'nin seçimlerde 328 bin oy aldığını anımsatarak, Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarının partiden düğünle ve binlerce kişinin uğurlamasıyla gitmediğini söyledi.

Birçok kişinin, HAS Parti'nin kapatılmasından rahatsız olduğunu savunan Bekaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Biz ilan ettik bugün; burada 'Halkın Sesi' adı altında bir hareketi başlatmış olduk. Bu hareketi büyüteceğiz. Zaten program ortadadır. Bu program bizim programımızdır. Bu programın AK Parti'ye götürülmesi söz konusu bile olamaz, mümkün değil. Bu parti, bu program AK Parti'ye gidemez. AK Parti'nin programı bellidir. Zaten Sayın Kurtulmuş ve hiç kimse AK Parti ile herhangi bir program tartışması, müzakeresi yapmış değildir. Bu programı, bu programa inanan insanlarla, halkı özgürleştirecek, adalet siyasetine inanan insanlarla tartışacağız ve önümüzdeki dönemde ortak bir program etrafında birleşmenin yollarını arayacağız.''

'Acele etmiyoruz'

HAS Parti'nin çok çabuk kurulduğuna işaret eden Bekaroğlu, ''Bizim acelemiz yok, biz acele etmiyoruz. Biz bunu insanlarla, toplumun kesimleriyle tartışacağız ve bu adalet hareketini, insanları özgürleştirme siyasetini yaygınlaştıracağız'' dedi.

Bekaroğlu, bir soru üzerine, ''Bu partinin AK Parti'ye katılması tamamen kapalı kapılar arkasında olmuştur ve kapalı kapılar arkasında siyaset yapma da eski siyasetin yöntemidir. Sayın Kurtulmuş ve arkadaşları da eski siyasete gidiyorlar. Biz Türkiye'de kimlik siyaseti yapmayan, değerleri öne çıkaran, adalet ve özgürlük için mücadele eden yeni bir siyasi hareketi inşallah inşa edeceğiz'' dedi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)