AKP hükümetinde çatlak mı var?


Son dönemde AKP hükümetinin bakanları arasındaki tartışmalar doruk noktasına çıktı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu yılki bütçe açığından diğer bakanlıkları sorumlu tuttu. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de Eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun dönemini eleştirdi.

AKP hükümetinde çatlak mı var? Son dönemde artana terör, ekonominin bozulması ve AKP’yi zorlayan 4+4+4 tartışmalarının ardından bakanlardan bir birlerini suçlayan açıklamalar peş peşe geldi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomideki kötüye gidişten ve bütçe açığından kabinenin diğer bakanlarını sorumlu tuttu. Ekonomideki sıkıntıların nedeni olarak bugüne kadar hep global ekonomik krize işaret eden Şimşek, bu kez mızrağın ucunu kabinedeki arkadaşlarına çevirdi.

Hala bazı bakanlıkların yani bizimle görüşülmeden, tartışılmadan, kaynağı ortaya koymadan harcamayı genişletme söylemlerini duyuyoruz gazetelerden. Bu sene bütçe hedeflerini tutturamayacağız.

“Bakanlar sözümüzü dinlemiyor” diyen Maliye Bakanı Şimşek, bütçe açığını diğer bakanlıkların üzerine attı.

Bir diğer tartışmada Eski ve yeni milli eğitim Bakanları arasında yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Onun döneminde ihtiyaç duyduğumuz öğretmenlerin ancak yüzde 50'sini alabiliyorduk" dedi. Eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş da sert yanıt verdi. Baş, "ne gerek var böyle mukayeselere”, “Susuyorum ama benim patlamam da kötü olur" dedi.

AKP Hükümetindeki ayrılıklar bu kadarla sınırlı değil. Bir çatlak da kıdem tazminatı tartışmaları sırasında yaşanmıştı. Çalışma Bakanı Faruk Çelik kıdem tazminatı taslağının bilgisi dışında sızdırıldığını belirterek kabinenin diğer bakanlarını işaret etmişti. Bunun üzerine kulislere çalışma bakanıyla maliye ve ekonomi bakanları arasında anlaşmazlık var bilgileri yansımıştı.

Ulusal Kanal
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)