AKP iktidarını sona erdirecek işaret fişeği


“Bu işaret fişeğinin fitilini bugün resmen ateşliyorum. 4 Kasım 2002 sabahından başlayan AKP iktidarını bitirmek üzere 4 Kasım 2012 günü yapılacak olan 10. Olağan Büyük kurultay’da MHP genel başkanlığına aday olduğumu resmen ilan ediyorum.”
Yukarıdaki kongre salonuna asılan büyük fotoğrafla birlikte Koray Aydın’ın bu cümleleri sanım bundan sonra başta Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm AKP’lileri uykusuz bırakacak. Ankara’da büyük coşku yaratan adaylık açıklamasına tüm Ülkücüler yurdun dört bir köşesinden sel olup aktılar desek inanın abartmış olmayız.
Ankara Anadolu Gösteri Merkezi öyle bir sevgi seline sahne oldu ki, her ülkücü toplantının yapıldığı salona girdiğinde büyük duygusal dalgalanmalar yaşandı.
Ülkü Ocakları’nda eskiden başkanlık görevi yapmış isimler, eski milletvekilleri, delegeler teşkilatın çeşitli kademelerindeki yöneticiler, salonun önünde ve içinde sık sık kucaklaşıp hasret giderme fırsatını yakaladılar.Bu aynı zamanda Ülkücülerin birbirlerine özleminin birbirleriyle kucaklaşmalarının birbirleriyle kucaklaşma susuzluğunun bir fotoğrafıydı.
Ülkücüler, salona öbek öbek girerken atılan sloganlar duygu selini coşturdukça coşturdu. Hele öyle bir slogan vardı ki; Ankara’dan seslendirildiği anda tüm yurtta inlediğini düşünüyorum.
“İhanetin Kalbine Saplanacağız”
Sevgi seli içinde Ankara’ya Türkiye’nin dört bir yanından koşan ülkücüler, salonun dışına ve içine astırdıkları pankartlarla içlerinden geçenleri haykırıyordu.
“Efsane Bakan Sayın Koray Aydın, Başbuğ Alparslan Türkeş’in İdealleri İçin Seninleyiz”
Koray Aydın salona girdiğinde, “Durma İlerle Türkiye Seninle”, sloganları ses duvarını yıktı geçti.
Bu arada ülkücüler, çok manalı bir slogana daha hep birlikte imza attı:
“Tayyip Pabucu Yarım Çık Dışarıya Oynayalım”
Salonda, coşku, Ozanların Ozanı Ozan Arif’in kürsüye çıkmasıyla birlikte doruk noktasına ulaştı. Ozan Arif, kürsüye çıkıp şöyle bir etrafına baktı; protokol sırasıyla protokol arasında yığın haline gelen gazetecilerden Ülküdaşları ile göz göze yürek yüreğe kucaklaşması için izin istedi.
Ozan Arif’in “Kartal Yuvası Kargalar tarafından işgal edildi” sözleriyle birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye karşı söylediği “Aç hareketin önünü yoksa mezarının başında toprak atacak bir kişi bulamayacaksın” sözleri de oldukça anlamlıydı.
Koray Aydın, kürsüye geldiğinde rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’i sonsuz yolculuğuna MHP Genel Merkezi önünde uğrarken söylediği sözler sinevizyona yansıdı.
“Başbuğum sana sözüm var, evlatların olarak hepimiz bütün gücümüzle çalışacağız. Birlik ve dayanışma içinde partimizi iktidara getireceğiz.”
Koray Aydın’ın konuşması sık sık ülkücüler tarafından alkış ve sloganlarla kesildi. Aydın’ın konuşma performansı ve içeriği ülkücülerin yıllardır çekikleri hasreti tatmin edecek nitelikteydi.
Ülkücü camianın kanaat önderlerinin de kalabalık sayıda toplantıya gelmeleri ve destek vermeleri salonun diğer dikkat çekici notları arasındaydı. Koray Aydın’ın dünkü genel başkan adaylık ilanını yalnızca MHP içi bir yarış olarak değerlendirmemek lazım. Toplantıdaki birlik beraberlik kucaklaşma ve tüm Ülkücüleri saran iktidar heyecanı bugünden itibaren tüm Türkiye’de fırtına gibi esecek.
Koray Aydın, “Atamız Bilge Kağan’ın dediği gibi; Gündüz oturmadan gece uyumadan çalışmaya hazırız. Başarısızlıktan sonra asla genel başkanlık koltuğuna yapışmayacağım” sözleriyle bitirdiği konuşmasından sonra Ülkücülerin gözlerinden dökülen yaşlara şahit oldum. Bunlar büyük hasretin büyük susamışlığın gözyaşlarıydı.
Kısacası MHP’nin demokrasi şöleni ve iktidar yürüyüşü dün Ankara’da yıllarca duymaya hasret kaldığımız “Ülkücü Hareket Engellenemez” sloganlarıyla başladı.

Yorum Gönder

1Yorumlar
  1. Efsane olmasin hikaye. Devlet bahceliye kusenler tarafini secmisler. Bu anlatilan buyuk cosku buyuk bir hayal kirikligi da olabilir. Cunku bahceli hatalarina ragmen partisini demokrasi anlaminda iyi tasidi.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder