'AKP kapansın' başvurusu


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AKP'nin kapatılması için gerekli incelemenin yapılması amacıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, başvuru dilekçesinde, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AKP Genel Merkezi'nde 5 Eylül Çarşamba günü yapılan genişletilmiş grup toplantısında, ''Yargıya zaten gerekenleri söyledik, gereğini yapıyor'' şeklinde açıklamada bulunduğunu ifade etti.

Bu açıklamanın, TCK'nin 277. maddesinde düzenlenen ''yargı görevi yapanı etkileme'' ve TCK'nin 288. maddesinde düzenlenen ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'' suçlarının işlendiğini gösterdiğini iddia eden Tanal, dilekçesinde şunları kaydetti: ''AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama, siyasi partilerin yasaklı olduğu hususları göz ardı ettiğinin açık göstergesidir. AKP de bu açıklamayla, Erdoğan'ın başta Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu olmak üzere, hukuku ihlal etmesine ortak olmuştur. AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın işlemiş olduğu suç, bir siyasi parti Genel Başkanı tarafından işlendiği için partinin kapatılması gerekmektedir. Konu hakkında gerekli incelemeyi yaparak Anayasa Mahkemesi'ne AKP'nin kapatılması için dava açılmasını saygılarımla arz ederim.''


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)