AKP'nin şansı Ecevit


Sosyalist Enternasyonal toplantısında küresel ekonomik kriz ve dünyanın önemli sorunları konusundaki önerileri dinlediklerini belirten Kılıçdaroğlu, bu önerilerin yaşama geçirilmesinin yolunun 'iktidar olmaktan geçtiğini' söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Sosyalist Enternasyonal Başkan yardımcılığına seçilmesini tamtamlar ve yerel danslar eşliğinde Afrika kıtasının yerel yemeklerinin servis edildiği bir otantik Afrika restoranında kutladı.

Yerel giysili dansçıların renkli görüntüler oluşturduğu restoranda konuklara, Güney Afrika’nın yanı sıra tüm kıta ülkelerinin mutfağından örnekler sunuldu. Yemeğe, Sosyalist Enternasyonal toplantısına KKTC’den katılan CTP lideri Özkan Yorgancıoğlu da katıldı.Yemekte kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin bağımsızlığını kazanmasındaki en önemli adım” olarak nitelendirdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bu kez Türkiye’den çok uzakta kutlamak durumunda kaldığını, ancak teknoloji sayesinde ülkedeki gelişmeleri yakından izleyebildiğini söyledi. Sosyalist Enternasyonal toplantısında küresel ekonomik kriz ve dünyanın önemli sorunları konusundaki güzel önerileri dinlediklerini belirten Kılıçdaroğlu, bu önerilerin yaşama geçirilmesinini yolununun da “iktidar olmaktan geçtiğini” söyledi. AKP hükümetinin Bülent Ecevit hükümetinin uygulamaya koyduğu “Güçlü ekonomiye geçiş programı” nedeniyle şanslı olduğunu ve Türkiye’nin program sayesinde ekonomik krizden fazlaca etkilenmediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos’ta Sosyalist Enternasyonal duyarlılığıyla sorunları ele aldıklarını vurguladı. CHP lideri “Kadehimi bağımsız ve özgür Türkiye’nin şerefine kaldırıyorum” dedi.

Talabani ile aynı grupta

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 82 delegeden 72’sinin desteğini alarak Sosyalist Enternasyonal’de AB dışı Avrupa bölgesiyle ilgili 4 başkan yardımcısından biri oldu. Kılıçdaroğlu, aynı grupta başkan yardımcılığına seçilen Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile birlikte görev yapacak. CHP lideri, başkan yardımcısı seçilmesi nedeniyle yaptığı konuşmada duyduğu memnuniyetini dile getirerek “CHP sosyal demokrasinin yükselen bir değeri olarak kabul gördü. CHP bu alanda öncü ve önemli bir rol oynama fırsatı elde etti. Oylamada en yüksek oylardan birini aldık. Bu sadece CHP’ye değil Türkiye’ye verilen önemdir, duyulan güvenin de göstergesi olarak algılanmalıdır” dedi.

Georges Papandreu’nun yeniden başkanlığa seçildiği toplantının yapıldığı kongre salonunun önünde az sayıdaki bir grup “Öcalan’a özgürlük” istemiyle imza topladı. Grubun “Kürtlere insan hakları hareketi” üyesi oldukları belirtildi. Toplantı boyunca CHP ve BDP’lilerin bir araya gelmemeye özen göstermesi dikkat çekti.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)