AKP'ye siyah çelenk bırakan memurlara hapis istemi


Eskişehir'de yürüyüş yapıp, "4+4+4 ve 4688 sayılı sahte sendika yasa tasarısı geri çekilsin" yazılı siyah çelengi AKP il binası önüne bırakan 77 kişi hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

KESK üyesi memurlar 30 Mart 2012 tarihinde Eskişehir'de 4+4+4 eğitim sistemine tepki göstermek için yürüyüş yaptı. Sloganlar eşliğinde Yunus Emre Caddesi'ndeki AKP il binası önüne gelen memurlar, üzerinde "4+4+4 ve 4688 sayılı sahte sendika yasa tasarısı geri çekilsin" yazısının bulunduğu siyah çelengi bina önüne bıraktı.

Aralarında Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın da bulunduğu 77 kişi hakkında "Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme bunların hareketlerine katılma" suçlarından Eskişehir 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Davanın düşürülme talebine ret

Bugün görülen davanın ilk duruşmasına 59 sanık katıldı. 1,5 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılana sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Sanık avukatları, müvekkillerinin olaydan sonra hiç ifadelerinin alınmadan haklarında dava açıldığını, bunun da yasalara aykırı olduğunu ve bu nedenle davanın düşürülmesi talebinde bulundu. Mahkeme hakimi avukatların talebini reddetti.

Duruşmada konuşan sanıklardan Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, şunları söyledi: "Bu bizim ilk eylemimiz değil. Bu tür eylemleri daha önceleri de yaptık. Olay günü de yürümemize ve çelenk koymamıza izin verildi. Ancak ne olduysa AK Parti yetkilileri tarafından kolluk güçlerine verilen talimat sonrası bizi bir süre beklettiler. Amacımız 4+4+4 eğitim sisteminin çocuklarımız ve bizlerin hak gaspı ile ilgili tepkimizi dile getirmekti. Olay günü bizim tarafımızdan trafik engellenmemiştir, trafik işliyordu. Ben polis tarafından dağılmamız yönde uyarı yapıldığını duymadım. Polisin belirlediği sınırlar dışına çıkmadık. Biz demokratik hakkımızı belirlenen sınırlar dahilinde kullandık. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum."

Mahkeme hakimi, diğer sanıkların dinlenmesi için duruşmayı 16 Ocak 2013 tarihine erteledi.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)