Ambulanslar ÖSO'ya silah taşıyor


Hatay'da incelemelerde bulunan Basın Konseyi üyeleri, ellerinde Sağlık Bakanlığı'na ait ambulansla Özgür Suriye Ordusu'na silah taşındığını gösteren fotoğraf olduğunu açıkladı.

Suriyeli sığınmacılarla birlikte adı konmayan silahlı grupların Hataylılar’ı tedirgin etmesine yönelik sıkıntıların gündeme gelmesi üzerine bazı temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit ve Yönetim Kurulu üyeleri, duydukları ve gördükleri karşısında tedirgin olduklarını ifade ederken, Türkiye’nin işini zorlaştıran bulgulara da rastladıklarını belirttiler.

İki günlük temasları sonucunda kamuoyuna rapor sunamayıp, bireysel değerlendirme yaparak Hatay’dan ayrılmayı uygun gördüklerini belirten Birgit, ambulanslarla taşınan silahların görüntülerini basın mensuplarıyla paylaşarak şunları söyledi:
“Hükümet zamansız ve gereksiz tavırlar içerisinde. STK temsilcileriyle buluşmalarımızda sıkıntıları dinledik. Açıkçası, yabancı kişilerin ambulansla silah taşıması, silahlı terör gruplarına destek verilmesi ve farklı senaryolar dikkat çekici. Bu yönüyle son günlerde yetkili kurulların adımları yavaşlattığını da gördük.”

Başkan Yardımcısı ve Hürriyet Yazarı Tufan Türenç ise Suriye üzerinde oynanan oyunlar içerisine Hatay’ın dahil edilmesinin de çok vahim sonuçlar doğuracağını ifade ederek, “Hatay’da karşılaştığımız senaryolar bizi fazlasıyla tedirgin etti. Hükümetin bu gerçeği görerek dış politikasını değiştirmesi lazım” dedi.

Av. Turgut Kazan ise görüşlerini şöyle ifade etti:
“Sığınmacılara yönelik insani yardımın aksamadan yapılmasına rağmen, kalkan olarak kullanılan bazı sığınmacıların Libyalı silah terör gruplarıyla Suriye rejimine karşı çatıştığı ortada. Bu sadece yöre insanları açısından değil, ülke insanları açısından da sıkıntı verici. Bazı medya kuruluşlarında yanlı ve yanlış yazılar yazılmış olsa da, duyarlılık noktasındaki yazılardan dolayı hükümetin geri adım attığını da görüyoruz.”

Suriye’ye karşı savaşan silahlı terör gruplarının Hatay’ı bir üs olarak kullanmasının çok vahim bir olay olduğunu vurgulayan Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Büyükdağlı da şöyle konuştu:
“Silahlı terör gruplarının Hatay’da desteklenmesi ve destek bulması, Türkiye’yi kalbinden vurmaktır. Siyasetle ticareti karıştıranlar olsa da, siyasilerin genel bakışı ve sorunları ortak. Çözüm, Türkiye’nin güney komşularıyla ticari, ekonomik ve kültürel politikalarını değiştirmekle mümkündür.”

Hatay konusunu medya açısından değerlendiren Basın Konseyi üyesi Av. Ersü Oktay Huduti de, yazılanlarla yaşadıklarının arasındaki farkı gözlemledikten sonra, yereldeki gazetecilere daha fazla görev düştüğünü ifade ederek, “Yereldeki gazeteci dostlarımızın işi zor. Ama yine de belirtmek isterim ki, gerçekleri korkusuzca yazmak, en doğrusudur” diye konuştu.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)