Amerika'nın en zengin 400 işadamı


Dünyaca ünlü Forbes dergisi, 2012 yılında Amerika'nın en zengin 400 işadamını belirlerdi.

Amerikan finans çevrelerinin dergisi Forbes'in liste başında, açık ara farkla, 66 milyar dolarlık servetiyle Bill Gates bulunuyor.

İkinci sıranın değişmeyen müdavimi Warren Buffett da (86) yerini korurken, üçüncü sırayı Oracle Corp'un yöneticisi Larry Ellison aldı.

Gelirleri bir önceki yıla göre arttı

Amerika'nın en zengin işadamları, genel olarak bir önceki yıla göre servetlerini artırırken, bazı firmalarda ise değişiklik olmadığı görüldü. Forbes listesinin 6 numarası Walmart ailesinden Christy Walton oldu. Walton aynı zamanda 27,9 milyar dolarlık varlığıyla Amerika'nın en zengin işkadını oldu. Listenin 7, 8 ve 9. sıralarını ise Walmart ailesinin diğer üyeleri Jim Walton, Alice Walton ve S. Robso Walton işgal etti.

New York eyaletinin uzun dönemdir belediye başkanlığını yapan Michael Bloomberg ise zenginler listesinde 25 milyar dolarlık servetiyle Amerika'nın 10. zengini olma unvanını taşıyor.

Dünya medya devi Murdoch ile Facebook kurucusu Zuckerberg'in gelirleri aynı

Google Inc. firmasının kurucularından 39 yaşındaki Sergey Brin, 20,3 milyar dolar ile listenin 13. sırasında yer almayı başarırken, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg (28) dünya medya devi Robert Murdoch ile aynı servete sahip. Listede 36. sırada yer alan Zuckerbeg ve Murdoch'un 9,4'er milyar dolar serveti bulunuyor.

Televizyon dünyasının en ünlü isimlerinden Oprah Winfrey ise 2,7 milyar dolarlık servetiyle listenin 151. sırasında kendine yer bulurken, listenin en alt sıradaki zengin ise 1,1 milyar dolar ile Ohiolu emlakçı işkadını Denise York oldu.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)