Anıt Mezar'daki bekleyiş sürüyor


Basın mensuplarının 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın kabrinin bulunduğu Anıt Mezar'daki bekleyişi sürüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Turgut Özal'ın mezarının açılması yönündeki talimatının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşmasının ardından Topkapı'daki Anıt Mezar'ın karşısında bulunan alanda beklemeye başlayan basın mensupları, bugün de erken saatlerden itibaren buradaki yerlerini aldı.

Çok sayıda basın mensubu ve canlı yayın ekibinin bulunduğu alanda, bazı televizyon kanalları konuya ilişkin canlı yayın yapıyor. Bazı basın kuruluşlarının da Anıt Mezar çevresinde 24 saat aralıksız olarak bir ekip bulundurduğu öğrenildi.

Özal'ın mezarının açılması konusundaki karar sonrasında alınan ek güvenlik önlemlerinin sürdüğü, Anıt Mezar'a girişlerin engellendiği görüldü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gönderilen talimatın uygulanması konusunda görevlendirilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ümit Zafer Çolak'ın, Adli Tıp Kurumu'na bağlı Morg İhtisas Dairesi, Kimya İhtisas Dairesi ve Biyoloji İhtisas Dairesi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi görevlilerinden oluşacak bir ekiple, belirleyeceği bir tarihte, mezar açma işlemlerini yapması bekleniyor.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)