Arınç, 'Oslo'yu böyle yorumladı


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP'nin Oslo görüşmeleriyle ilgili açıklamasına ilişkin, ''Bu çok bayatladı. Bunun üzerine her şey konuşuldu ve AK Parti seçimlerden yüzde 50 oy alarak çıktı. Yani böyle bir suçlama karşısında milletimiz AK Parti'ye güvenini kaybetmiş olsaydı biz yüzde 50 oy alamazdık''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açılışını yaptığı AKP Çukurova İlçe Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ana muhalefet lideri olarak kendilerine bir şey tavsiye etmediğini belirterek, ''(Yani siz şunları yapıyorsunuz. Aslında bunları yapmanız gerekir) diye bir formül, bir metot, bir strateji ortaya koydu mu? Hayır. Söylediği tek şey şuydu, (Bu mesele önemlidir. Hepimizin ortak sorunudur. Gelin bütün partiler birlikte bu konuyu düşünelim)'' dedi.

Arınç, Kılıçdaroğlu'na ilk randevuyu AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini hatırlatarak, bu görüşmenin gerçekleştiğini anımsattı.

Başbakan Erdoğan'ın ''Bu talebinizi, bu davetinizi çok uygun gördüm, terörle mücadelede siz neyi vaad ediyorsunuz? Siz bize neyi tavsiye ediyorsunuz?'' dediğini belirten Arınç, CHP'lilerin ise ''Biz size bir şey tavsiye etmiyoruz. Konuşalım ondan sonra görelim'' dediklerini savundu.

Şu ana kadar bir gazete veya basın toplantısında CHP Genel Başkanı veya ona temsil eden bir partilinin ''Aslında terörle mücadele konusunda madde madde şunlar yapılmalıdır'' şeklinde bir önerisine rastlanılmadığını söyleyen Arınç, şöyle devam etti:
''Siz rastladıysanız lütfen beni haberdar edin. Ama buna rağmen yine de bu konuyu partiler üstü veya hükümet dışı bir mesele olarak görüyorlarsa Genel Başkanımızın kendisine söylediğini hatırlatırım. Kendisi ona dedi ki (Siz diğer partilerle de görüşmek istiyorsunuz. Çok güzel, çok uygun. Ama onlar sizinle görüşmek istemiyorlar. Eğer siz MHP ile bu konuyu görüşemeyecekseniz ben size çok dürüst bir teklifte bulunuyorum. Gelin AK Parti ve CHP birisi iktidar, birisi ana muhalefet olarak el ele verelim. Sizden 3, bizden 3 arkadaşımız bu mesele üzerinde çalışsınlar.) Bu teklifi yapalı 3 ay oldu. 3 aydan bu yana Sayın Kılıçdaroğlu'ndan (Hadi beraberce bu konu üzerinde çalışalım) gibi bir teklif, bir daveti almadık.''

CHP'nin ne yapacağını bilemez durumda olduğunu savunan Arınç, ''O yüzdendendir ki bir sene önce konuşulmuş, tartışılmış bir konuyu diyelim ki Oslo'da yapılan konuşmalar gibi, parti sözcüsü, parti genel başkanı ve yönetiminin dışında bizi suçlamak için kullanabiliyor. Bu çok bayatladı. Bunun üzerine her şey konuşuldu ve AK Parti seçimlerden yüzde 50 oy alarak çıktı. Yani böyle bir suçlama karşısında milletimiz AK Parti'ye güvenini kaybetmiş olsaydı biz yüzde 50 oy alamazdık. Dolayısıyla bayatlamış işlerle değil ama taze, orijinal, doğru, haklı ve makul fikirlerle karşımıza gelirlerse biz bundan sadece istifade ederiz'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun bir yerde kendisinin dünkü konuşmasıyla ilgili olarak ''Evet bu görüşmeler faydalıysa tekrar yapılabilir'' şeklindeki sözünü duyduğunu belirten Arınç, ''Sözü kaynağından tam inceleyemedim, ama eğer bu şekilde söylenmiş ise Haluk Koç'u yanına getirip (Seni parti sözcüsü yaptık. Benim fikrim bu, senin fikrin başka türlü olmaz) demesi ve gerçek düşüncelerini genel başkan seviyesinde ortaya koyması gerekir'' dedi.

Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı'na saldırı

Arınç, bir gazetecinin Tunceli'nin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'a yönelik saldırıda güvenlik zafiyeti olup olmadığına yönelik sorusunu, ''Her olaydan sonra zafiyet konusunu tekrar tekrar gündeme getiriyorsunuz haklı olarak. Ama şunu iyi bilin her olayın öncesinde ve sonrasında hangi tedbirler alınıyor, tedbirlerde bir eksiklik var mıdır? Adli ve idare yönden bunu soruşturuyoruz. Bir savcının mutlaka yakın koruması vardır. Özellikle görev yaptığı bölge itibariyle'' diye yanıtladı.

Konunun araştırılıp, incelendiğini anlatan Arınç, her hangi bir zafiyet söz konusu olması halinde onun hesabının ilgili kişilerden sorulacağını söyledi.

Arınç, bir gazetecinin ''Hafta sonu Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hatay'ı ziyaret edeceğini ve partinin kampları ziyaretle ilgili bir başvurusunun olup olmadığını'' sorması üzerine, bu işin sorumlusunun kendisinin olmadığını, ancak şu ana kadar böyle bir başvuru duymadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun Apaydın Kampı'nı ziyarete giderken CHPli milletvekillerine ''gitmeyin'' talimatı verdiğini belirten Arınç, ''Ama bir ana muhalefet partisi lideri hangi kampı isterse, hangi bölgeyi isterse gerekli önlemler alınır. Kendisine refakat edilir ve kamplar veya bir başka yer ziyaretine imkan sağlanabilir'' dedi.

Arınç, bir gazetecinin ''düşürülen Türk uçağıyla ilgili yeni gelişmeler olduğunu'' söylemesi üzerine, sözlerini ''Ne yeni gelişmeleri var. Askeri savcılık düşen uçağımızla ilgili sonucu açıkladı. Bu sonucu hamd olsun ki ben uçak düştükten sonra aynen açıklamıştım. Yani bizim o zamanki bulgularımızı 3 aydan bu yana deniz altında çıkarılan parçalar laboratuvarlarda incelendi, bütün radar test kayıtlarıyla sonuca varıldı ki bu sonucu askeri savcılık açıklamış oldu. Yani doğru söyledik, inandığımız söyledik ve elimizdeki bulgular sonucu tekrar ortaya koydu. Bundan sonrasını hükümetimiz ayrıca takip edecek'' diye tamamladı.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)