Askere bayrak indirttiler


Türk milletinin yüreklerini yakan, Şırnak Beytüşşebap saldırısı sonrasında kameralara takılan bir görüntü, Türkiye’nin geldiği noktayı özetler gibiydi. Beytüşşebap’ta askeri lojmanlarda asılı olan bir Türk bayrağı, askerlerce indirildi.
Çatışmalarda öldürülen bir PKK’lının cenazesi askeri araçla ilçe merkezinden geçirilirken, askeri lojmanların önünde toplanan bir grubun geçişi sırasında lojmanların balkonunda asılı duran bir Türk bayrağı 3 asker tarafından indirildi.
10 Mehmetçiğin şehit düştüğü yere metrelerce mesafede bulunan askeri lojmandan Türk bayrağının indirildiği sırada gruptakilerin “Diğerini de indirin diğerini de”, “Hah şöyle” şeklinde bağırdıkları duyuldu. Askerler bayrağı indirdikten sonra gözden kayboldu.

Habur’da da indirmişlerdi

Kandil Dağı ve Mahmur’dan gelen PKK’lılar için 19 Ekim 2009 tarihinde Habur’da kurulan geçici mahkeme salonundaki Türk bayrağı ve Atatürk portresi de “PKK’lılar tahrik olmasın” diye indirilmişti.

Habur’daki geçici mahkeme salonundan Türk Bayrağı’nın indirildiğini ilk olarak İstanbul’da TBMM Başkanvekili Meral Akşener aracılığıyla gündeme getirmişti. Akşener, 20 Nisan 2010 tarihinde İstanbul Holiday İnn Oteli’ndeki bir programda, “Habur’da davul-zurnalı karşılamalarla dağdan indirilen PKK’lılar, mobil mahkemece serbest bırakıldı. Bir okulun sınıfında yapılan yargılama öncesi, duvarda asılı duran Türk bayrağı ve Atatürk resmi, ‘teröristleri tahrik etmesin’ düşüncesiyle hâkimin talimatıyla indirilmiştir” açıklamasını yapmıştı.

Bayrak indirme olayı, daha sonra TBMM Genel Kurulu’nda gündeme geldi.
MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, komisyon sıralarında oturan Ergin’e, “Habur’daki PKK’lı teröristlerin kurduğunuz mobil mahkemede yargılanması sırasında, odadaki Atatürk portresi ve Türk bayrağı indirilmiş midir?” diye sormuştu. Ergin de, “Habur’da yargılama yapılan salonda Atatürk resmi ile Türk bayrağının indirildiği iddiası üzerine muhakkik görevlendirilmiştir. Konu incelenmektedir, böyle bir şey tespit edilirse sorumlular hakkında gereği yapılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” yanıtını vermişti.

Aydınlık
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)