Askere, 'karışma' diye emir verilmiş


Eski TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, CHP'li milletvekillerinin sokulmadığı Suriyeli mültecilerin kaldığı Hatay'daki Apaydın kampının kontrolünün Suriyeli isyancılarda olduğunu belirterek, "Kapısında jandarma bekliyor ama içerdeki kontrol bizde değil" dedi.

Eski TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, CHP’li milletvekillerinin sokulmadığı Suriyeli mültecilerin kaldığı Hatay’daki Apaydın kampının kontrolünün Türk makamlarında olmadığını belirterek, “Hatay ajan kaynıyor, sınır delik deşik, Suriye’de savaşmak üzere Hatay’a gelip sınırdan karşıya geçen Çeçenler bile var” dedi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanlış politikası nedeniyle Hatay’ın hedef olduğunu söyleyen Sökmenoğlu, Hatay’da askerlere sınırdan geçenlere karışmaması yönünde emir verildiğini açıkladı.

Gazeteport’a açıklamalarda bulunan 1937-39 yılları arasında bağımsız kalan Hatay’ın Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen’in oğlu eski TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, Suriye’de Devlet Başkanı Beşşar Esad’a bağlı 360 bin kişilik ordu bulunduğunu, kaçan asker sayısının ise sadece yüzde 2 olduğunu söyledi. Esad’ın direnişinin kolay kırılamayacağını belirten Sökmenoğlu, Apaydın kampında Suriye ordusundan kaçan rütbeli askerlerin bulunduğunu anımsatarak “Kapısında jandarma bekliyor ama içerdeki kontrol bizde değil. Kontrolü, askeri kıyafetli Suriye askerleri sağlıyor. Burada silahlı eğitim yok ancak bu askerlerin gece ne yaptığı meçhul. Sınırdan geçip, karşı tarafa mı gidiyorlar? Kontrol yok” dedi.

Hatay’daki Suriye sınırının “delik deşik” durumda olduğunu söyleyen Sökmenoğlu, “Askere ‘karışma’ diye emir verilmiş ve gelen geçiyor. Çeçenistan’dan ve Libya’dan Hatay’a gelip, savaşmak için Suriye’ye geçenler bile var. Sınırda kontrol yok, tel örgünün altından, üstünden herkes geçiyor. Böyle olunca sınırdan ASALA da geçer, PKK de geçer” diye konuştu. Sökmenoğlu, Suriye’den Türkiye’ye gelenlerin sayısının yüz binin üzerinde olduğunu belirtti. Sökmenoğlu şunları söyledi: “Hatay ajan kaynıyor. Özellikle gazeteci kisvesi altında her milletten ajan var. Bu gidişle yabancıların oyuncağı oluruz. Davutoğlu’nun politikası yanlış. Hatay’ı hedef yaptı. Batı, Türkiye’ye gaz veriyor. Türk Dışişleri aciz değil ama bakan kendi politikasını dayatıyor. Esad’dan sonra bir politikası da yok. Gelişmeleri en iyi gören ve duyarlı olan ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül.”


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)