Aşırı sağ ve aşırı soldan ortak tavır


Fransa'da aşırı sağ ve aşırı sol Avro bölgesinde mali disiplinin güçlendirilmesini öngören Avrupa sözleşmesinin reddedilmesi konusunda ortak tavır sergiliyor.

Aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen, parlamentonun onayına sunulacak sözleşmeye karşı olduklarını ve bu konuda ülke genelinde bir kampanya başlatacaklarını duyurdu.

Fransız radyosuna yaptığı açıklamada Avro para birimine karşı olduğunu yineleyen Le Pen, sözleşmenin parlamento tarafından değil, seçmenlerin oylarına sunulacak bir referandumla onaylanmasını istedi.

Le Pen, ''Referanduma gitseler, hayır oyu çıkacağını biliyorlar onun için parlamentonun onayını istiyorlar, bizim iki milletvekilimiz de ekim ayındaki oylamada ret oyu verecek'' diyerek tepkisini dile getirdi.

Fransız aşırı sol ittifak temsilcileri ise, yine söz konusu sözleşmeye karşı olduklarını açıklayarak, 30 Eylül'de konu ile ilgili bir protesto gösteri düzenleyeceğini duyurdu.

Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran Sosyalist milletvekilli ve senatörlerin desteğiyle, söz konusu sözleşmenin onaylanmasına kesin gözüyle bakılıyor.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)