Atatürk Kültür Merkezi'nde yangın


Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'de (AKM) tadilat çalışmaları sırasında yangın çıktı. Binanın havalandırma boşluğunda çıktığı belirtilen yangın, geçen sene Haydarpaşa Garı'nda çıkan yangını akıllara getirdi.

Restorasyon çalışmaları devam eden AKM'nin havalandırma boşluğunda henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredeki yurttaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Beyoğlu itfaiye ekipleri binanın en üst katından yangına müdahale ederken, Fatih ve Şişli itfaiye ekipleri de takviye amaçlı olay yerine geldi.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınan yangın söndürüldü.

Yangın sırasında AKM'nin önünde bulunan Hüseyin Kaya adlı yurttaş, ağır bir koku hissettiğini, daha sonra duman çıktığını gördüğünü, bunun üzerine itfaiyeye haber verdiğini belirterek, ''Dumanlar çatının iki tarafından da çıkıyordu. Alev yoktu, fakat çok ağır bir koku vardı. Plastik maddeler yanmış olabilir'' diye konuştu.


Belediye Başkanı yangının nedenini açıkladı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yangınla ilgili olarak, "Normalde havalandırma borusunu ekipler kendileri kesiyorlar. Onu keserken içindeki madde o temastan dolayı yanmaya başladı" diye konuştu.

Ertuğrul Günay: Kısa devre

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) yangının zemin katta kısa devreden kaynaklandığını, endişe edilecek bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Günay, yangına gerekli müdahalenin yapıldığını bildirerek, şunları kaydetti:
“Restorasyonlarda biraz daha dikkatli olunması konusunda firmaları her zaman uyarıyoruz. Bu ders olur herhalde. AKM'de bundan sonra bir yıllık sürecek çalışma var. Arkadaşlarımız daha dikkatli olacaklardır. Oradaki çalışmayı kontrol etmek için bir ekip gitmişti. O ekip de bundan sonraki önlemler konusunda biraz daha yaptırımcı olacaktır.”

Haydarpaşa'yı akıllara getirdi

AKM'deki yangın, geçtiğimiz yıl Haydarpaşa Garı'nda çıkan yangını da akıllara getirdi. Tarihi garın çatısı, tadilat çalışmaları sırasında yanmıştı.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)