Atatürk'ün fotoğrafı ve sözleri suç delili oldu


Atatürk'ün özdeyişleriyle afiş hazırlamak da terör suçu oldu! Ergenekon davasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin irtica ile mücadele için hazırladığı afişler suç delili olarak gösterildi. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in ekrana yansıtarak gösterdiği afişlerde Atatürk ve Türk bayrağı'nın bulunduğu resimleri göstererek suçlamalar yöneltti.

Ergenekon davasının 227. duruşması Silivri'de görüldü. Duruşmada tanık olarak dinlenen Uzman Jandarma Çavuş Yavuz Öztürk, Jandarma Genel Komutanlığı'nın talimatıyla irtica ile mücadele için yapılan çalışmalarını anlattı.

Öztürk, irticaya karşı halkı bilgilendirmek için afişleme çalışmaları yaptıklarını kaydetti. Duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel de ekrana bazı örnekler yansıtarak afişlerin aynı olup olmadığını sordu. Tanık Öztürk, afişlerin aynı olduğun kaydetti. Suç delili olarak gösterilen afişlerde ise Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafları ve Türk Bayrağının bulunduğu görüldü.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, Öztürk'e afişlerde bir parti logosu olup olmadığını sordu. Öztürk de, afişlerde sadece Atatürk'ün özdeyişlerinin yer aldığını söyledi.

Avukat Sezer, teşhis işlemi sırasında tanıklara emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un üniformalı fotoğrafının gösterilmesine de tepki gösterdi. Sezer, fotoğrafların dava dosyasından çıkarılmasını ve Başbuğ'un sivil kıyafetli fotoğraflarının kullanılmasının talep etti.

Avukat İlkay Sezer; basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "mahkemenin ısrarla, genelkurmay başkanının üniformalı fotoğraflarını kullanılması, amacın Türk Silahlı Kuvvetlerinin yargılandığını göstermektedir" şeklinde konuştu.

Duruşmada, Albay Hulusi Gülbahar döneminde, bahse konu sitelere hiç içerik girilmediği ortaya çıktı. Emekli Albay Gülbahar, internet andıcı davasında, kendi sorumluluğundaki internet sitelerinde AKP Hükümeti'ne karşı haber ve içerik yayınlayarak kara propaganda yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanıyor.

Ulusal Kanal
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)