Bağbuğ'un avukatından üniformalı fotoğrafa tepki


Ergenekon duruşmasında, Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, tanıklara gösterilen sanıkların fotoğraflarında müvekkilinin Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu döneme ait fotoğrafının kullanılmasına tepki gösterdi.

Ergenekon davasında tanık olarak dinlenilen Nuri Yıldırım, Genelkurmay Bilgi Destek Dairesi'nde ''evrak kırpma'' işlemi yapıldığı iddia edilen gün, saat 22.00 sıralarında Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın emir subayının söylemesi üzerine personeli telefonla göreve çağırdığını anlattı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tanık olarak dinlenilen emekli Albay Yusuf Duva, bir soru üzerine ''Psikolojik Harekat Daire Başkanlığı'' adının ''Bilgi Destek Dairesi Başkanlığı'' olarak değiştirildiğini ancak bunun sebebini bilmediğini ifade etti.

Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun internet sitelerinin masraflarının nasıl ödendiğini sorduğu Duva, bunu bilmediğini kaydetti.

Diğer üye hakim Nihat Topaloğlu'nun sanıklarından Fuat Selvi'nin internet sitelerinin işletimlerinin değişik şubelere dağıtıldığını, buna şube müdürlerinin karşı çıktığını anlattığını belirterek, kendisinin karşı çıkma sebebini sorduğu Duva, ''Angarya bir görev istemedik'' dedi.



Personel telefonla göreve çağrıldı

Tanık olarak dinlenilen Nuri Yıldırım da halen Milli Savunma Bakanlığı'nda görevli subay olduğunu söyledi.

Bilgi Destek Grup Komutanlığı'nda 2008-2009 yılları arasında çalıştığını belirten Yıldırım, 2009 Mayıs ayından itibaren de Bilgi Destek Dairesi İdari İşler Kısım Amirliği'nde görevlendirildiğini kaydetti.

Yıldırım, Bilgi Destek Dairesi'ne geçtiğinde kredi kartı alması gerektiğinin söylenmesi üzerine, kart aldığını ancak hiç kullanmadığını dile getirdi.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in 12 Haziran 2009 tarihinde bir gazetede ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı''nın yayımlanmasının ardından 19 Haziran 2009'da Bilgi Destek Dairesi'nde yoğun bir evrak kırpma işlemi yapıldığından bahsedildiğini belirterek bu konudaki bilgisini sorduğu Nuri Yıldırım, Bilgi Destek Daire Başkanlığı'na vekalet eden Mustafa Bakıcı'nın emir subayının saat 22.00 sıralarında personelin çağrılmasının istendiğini söylediğini, bunun üzerine personeli telefonla göreve çağırdığını anlattı.

Saat 02.00 sıralarında daireden ayrıldığını, koridorda 4-5 poşet içinde atık kağıtlar gördüğünü belirten Yıldırım, bunun dışında bilgisinin olmadığını aktardı.

Duruşma, Yıldırım'ın dinlenilmesinin tamamlanmasının ardından yarına bırakıldı.


''Üniformalı fotoğraf kullanılmasın''

Bu arada duruşmada eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, tanıklara gösterilen sanıkların fotoğraflarında müvekkilinin Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu döneme ait fotoğrafının kullanıldığını ifade ederek, bu uygulamadan vazgeçilmesini, Başbuğ'un duruşmada ya da sivil giyimliyken çekilen bir fotoğrafının kullanılmasını talep etti.

Gazetecilerin talebinin gerekçesini sorması üzerine avukat Sezer, ''Tanıklara Başbuğ'un Kara Kuvvetleri Komutanı iken çekilmiş, arkasında Türk bayrağı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı forsunun bulunduğu üniformalı fotoğrafının gösterilmesi TSK'nın yargılandığını bir kez daha ispatlamaktadır. Bu nedenle müvekkilimin bu fotoğrafının dosyadan çıkarılmasını talep ettim'' dedi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)