Bahçeli öyle bir düştü ki


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ertuğrul Gazi'nin ve Söğüt şenliklerindeki konuşmasının ardından protokoldeki yerine geçerken halıya takılarak düştü.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde bu yıl 731'incisi düzenlenen "Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri"ne katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kırmızı halıya takılarak düştü. Bahçeli, çevresindekilerin yardımıyla hemen ayağa kalktı.

Partililer tarafından ayağa kaldırılan Bahçeli, daha sonra yerine geçti.

Bahçeli, Bilecik'in Söğüt ilçesinde bu yıl 731'incisi düzenlenen ''Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri''nde yaptığı konuşmada, Söğüt ruhundan feyiz almak ve Ertuğrul Gazi felsefesiyle yolları aydınlatmak amacıyla burada toplanıldığını söyledi.
''Huzurun, mutluluğun ve istikrarın mumla arandığı günümüzde, 7 asır önceki derin şuura ve daveti çağları aşan mesaja çok ihtiyacımız olduğu bir gerçektir'' diyen Bahçeli, şöyle devam etti:
''Bugün eksikliğini bir hayli hissettiğimiz dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşma duygularının, Ertuğrul Gazi ocağından zamanımıza kadar uzanan milli çağrıda fazlasıyla yer aldığını görmek lazımdır. Arayışı içinde olduğumuz birlik ve beraberlik istikametinin, Ertuğrul Gazi'nin kutlu mirasından geçtiğini bilmek ve anlamak gerekmektedir. Türk milleti asırların engellerini, tarihin sarp yollarını, karşısına çıkarılan zorlukları ve önüne dikilen güçlükleri, bu mirasın kılavuzluğuyla aşmış ve geçmiştir. Fitne çarkı bu şekilde kırılmış, zalim ve hasis emeller bu sayede muvaffak olamamıştır. Ertuğrul Gazi zihniyeti, zafer, ihtişam, adalet ve fethin habercisi olarak asırlara Türk mührünü vurmuş, Türk imzasını atmıştır.''


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)