Bakan'dan 4-5 çocuk tavsiyesi


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Erdoğan'ın ailelere 3 çocuk önerisini anımsatarak, Güney Afrika'ya 4-5 çocuk tavsiyesinde bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'den kamu ve özel sektör temsilcilerinden bir enerji takımı kurulacağını ve bu ekibin Afrika'nın güneyinde bulunan Botswana'ya giderek özellikle elmas ve gümüş işleme üzerinde çalışacağını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Botswana Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Phandu Skelamani ile bir araya geldi.

Bakan Yıldız, büyük ya da küçük her ülkenin kendine has farklı kabiliyetleri olduğunu belirterek, enerji sektöründe de iki ülke arasında çok iyi ilişkiler geliştirilebileceğine inandığını, bu maksatla da bir araya geldiklerini ifade etti.

Türkiye'den kamu ve özel sektör temsilcilerinden oluşan bir enerji takımı kurulacağını kaydeden Bakan Yıldız, bu ekibin Botswana'ya giderek özellikle elmas ve gümüş işleme üzerine çalışacağını bildirdi.

Konuk Bakan Skelamani de ülkelerinin alan olarak Fransa'ya eşit bir alanlarının söz konusu olmasına rağmen nüfus yoğunluklarının düşük olduğunu kaydederek, enerjinin getirilmesinin ucuz olmadığını belirtti.

Bu konuda kendilerine yardımcı olabilecek Türk işadamlarının var olduğundan emin olduklarını ifade eden Skelamani, kömürden elektrik üretebilen ve ayrıca elmas ve gümüş rezervlerini işleyebilecek Türk yatırımcıları da Bakan Yıldız aracılığı ile Botswana'ya davet etti.

"4-5 çocuk gerekebilir''

Görüşmenin sonunda Bakan Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ailelere 3 çocuk tavsiyesini anımsatarak, ''Başbakanımız Türkiye'de bir minimum bir set koydu ve ailelere 'en az 3 çocuk' dedi. Eğer çocuk ortalaması 2,11 altında olursa nüfus küçülüyor, üzerinde olursa ülkeyle beraber büyüyor. Yani 2 çocuk ülkeyi nüfusta geri götürüyor, 3 çocuk ileri götürüyor. Alan yoğunluğuna ulaşmak için Botswana da belki ailelerde 4-5 çocuk gerekebilir'' tavsiyesinde bulundu.

Skelemani de, Bakan Yıldız'ın bu konuda haklı olduğunu söyleyerek, ''Nüfusumuzun azalması, nüfusumuzu koruyamama gibi bir tehlikeyle karşı karşıyayız'' dedi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)