Başbakan terörle müzakere edecek


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Dün gördük ki Sayın Başbakan yöntemini değiştirmiştir. Siyasetle mücadele edecek,terörle de müzakere edecek'' dedi.

Tekin, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve İl Başkanı Enver Kiraz ile Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık kendilerine ''Sivas'ın ötesine gidin'' dediğini ifade ederek, ''Türkiye coğrafyasında gidemeyeceği hiçbir yer yok. Hepsine gittik. Seçimden sonra da Sayın Başbakan'ın dediklerini ciddiye alarak Anadolu'nun birçok ilini dolaştık, gezdik. Bugün de Malatya'dayız'' diye konuştu.

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini öne süren Tekin, ''Baskıyla, sindirmeyle Türkiye'yi yönetmeye kalkışırsanız belli bir dönem yapabilirsiniz. Sonra da maalesef teslim olursunuz'' dedi.

İktidarın dış politikada ve iç politikada sınıfta kaldığı görüşünü savunan Tekin, şöyle konuştu:

''Daha 20 gün önce Sayın Başbakan aynen şunu söyledi: 'Terörle mücadele edeceğiz. Siyasetle de müzakere edeceğiz'. Dün gördük ki Sayın Başbakan yöntemini değiştirmiştir. Siyasetle mücadele edecek, terörle de müzakere edecek. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk kez işin ciddiyetini kavrayarak iç barışın sağlanabilmesi için ana muhalefet lideri Sayın Kılıçdaroğlu Başbakan'ın ayağına gitti. 'Yeter ki bu kanı durdurun. Türkiye'de iç barış sağlansın. Demokrasi, hukuku hayata geçirelim' diye Sayın Başbakan'a gitti. Ne yazık ki Sayın Başbakan her zamanki tavrıyla işi savsataya doğru yürüttü. Ve en son dün 'efendim bize herhangi bir projeyle gelmedi'. Değerli arkadaşlar, değerli basın mensupları projelerimiz var.''

Parti olarak 7 kanun teklifi verdiklerini dile getiren Tekin, ''İç barışımızın ivedilikle sağlanabilmesi için yüzde 10 barajı, Siyasi Partiler Yasası, tutuklu milletvekilleri, 8 tane milletvekili... Millet idaresiyle seçilen insanları sen hangi hakla tutsak olarak tutuyorsun? Bütün bunlara baktığımızda Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kürt sorunu konusunda, bölgedeki sorunlarla ilgili hür türlü çözümünün olduğu çok net. Ama belli ki iktidar partisinin bu konuyla ilgili çözümünün olmadığı da net olarak gözüküyor'' dedi.

Son dönemde Suriye, İran, Irak ve Ortadoğu bölgesinde yaşanan sorunlar nedeniyle Türkiye ekonomisinin gittikçe gerilediğini öne süren Tekin, ''Tamamen bir borç ekonomisi içindeyiz. Her gün zam geliyor. Eskiden yüzde 2-3 yüksek zamlardı. Şimdi yüzde 10, yüzde 15 zamlar ufak zam olarak telaffuz ediliyor. İktidar partisi ekonomi iyi gittiği zaman kerameti kendisinde buluyor. Ekonomi kötüye gidince şimdi küresel güç sorumlu oldu. Küresel gücü mücü bilmem. Bütün bu verilere baktığınızda mutsuz bir toplum, mutlu bir AKP ile karşı karşıya olduğumuzu da sizlerle paylaşmak istiyorum'' diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için isminin geçmesi

Bir gazetecinin Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı olarak Gürsel Tekin'i göstereceğinin konuşulduğunu hatırlatması üzerine Tekin, ''Birinci önceliğimiz seçimin tarihinden ziyade mutlak ve mutlak Belediyeler Yasası'nın değişmesi gerekiyor. Bu Belediyeler Yasası, tamamen yolsuzluğa dayalı bir yasadır'' dedi.

Tekin, belediye başkan adaylığı için isminin geçmesiyle ilgili olarak da ''Onun adı Gürsel olur, Ahmet olur, Mehmet olur. Önemi yok. Bu Belediyeler Yasası'nı değiştirmemiz gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

Gürsel Tekin, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na tazminat davası açmasına ilişkin sorusu üzerine, ''Ne gariptir Sayın Başbakan büyük bir alınganlık gösterdi. Sayın Kılıçdaroğlu sonuç itibariyle Wikileaks belgelerini okudu'' dedi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)