Başbakanlık İzmir’de Türk bayrağını yasakladı


Başbakanlık talimat verdi, İzmir Valiliği Türk bayrağından elini çekti. Her yıl 9 Eylül’de İzmir’in Yunan işgalinden kurtuluşunun 90'ıncı yıldönümünde göndere bayrak çekme geleneğine son verildi. Başbakanlık genelgesinde, "İzmir’in kurtuluşu bayraksız kutlanılsın" denildi. İzmir gençliği ise 9 Eylül günü emperyalizmi mahkum ederek göndere bayrak çekme kararı aldı.

Her yıl 9 Eylül'de yapılan resmi törende süvari birlik kente giriş yapar, atlılar Konak Meydanı’na gelir ve bir asker 9 Eylül 1922’de olduğu gibi göndere bayrak çekerdi.

İzmir’in kurtuluşunu simgeleyen 90 yıllık göndere bayrak çekilme geleneği de Başbakanlığın "resmi bayramlar ve ‘törenler" genelgesi uyarınca iptal edildi.

Yurttaşlar bu karara tepkili...

İzmir Valiliğinin gerekçesi ise genelgedeki "tören geçişi ve tebligata yer verilmez" ifadesi olarak gösteriliyor.

ADD Ege Bölge Sorumlusu Nazan Keskin, Yeniden Kuvayi Milliye anlayışı ile yasakları tanımayacaklarını söyledi. Keskin, 9 Eylül’ün coşkuyla kutlanacağını ilan etti.

Genelgenin duyulmasıyla birlikte Atatürk Gençliği de ayaklandı.

Türkiye Gençlik Birliği, ADD Gençlik Kolları ve Üniversitelerin Atatürkçü Düşünce Toplulukları, Hasan Tahsin Anıtı önünde sembolik törenle bayrağı göndere çekme kararı aldı.


ulusalkanal
Tags

Yorum Gönder

2Yorumlar
Yorum Gönder