Batman'da mayın kurbanları için anıt


Batman'da 2 yıl önce meydana gelen mayın patlamasında ölen 4 kişi için yaptırılan ''Yaşam Anıtı'' törenle açıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Atatürk Parkı'ndaki anıtın açılışında yaptığı konuşmada, yaklaşık 2 yıl önce merkeze bağlı Demirbilek köyünde meydana gelen mayın patlamasında avukat Sedat Özevin ile Salih, Sofi ve Sadi Özdemir'in hayatını kaybettiğini hatırlatarak, tarafsızlar için savaşın kan ve gözyaşı anlamı taşıdığını söyledi.

''Olayda yaşamını yitirenlere layık olmanın yegane yolunun, gelecek nesillere nurlu bir barışı miras bırakmak'' olduğunu belirten Baydemir, şöyle konuştu: ''Yaşadığımız son nefese kadar bu coğrafyada bütün halklarımızın, bütün inançlarımızın, bütün insanlarımızın eşitçe ve kardeşçe bir yaşam sürmesi için ve bir daha kardeş kavgasının yaşanmaması için çabamızı yükselterek devam edelim. Ateş sadece düştüğü yeri tek başına yakmıyor. Ateş artık öyle bir şekle dönüşmüş ki Türkü de Kürdü de inançlısını da laikini de dindarını da geminin tamamını, ülkenin tamamını sarmayla karşı karşıyadır. Dolayısıyla 'ben insanım' diyen herkes bu anıttan ders çıkarmalıdır. Bunun için daha çok kenetlenmemiz lazım. Elimizden hiçbir şey gelmiyorsa daha çok dua etmemiz lazım.''

Patlamada eşi Avukat Sedat Özevin'i kaybeden Hülya Özevin de olayın çok çirkin bir saldırı olduğunu belirterek, anıtı yapanlara teşekkür etti. Törene, aralarında BDP milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Ayla Akat Ata'nın da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)