Beytüşşebap şehitleri uğurlandı


Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki saldırıda şehit olan 10 asker memleketlerinde düzenlenen törenler ile son yolculuklarına uğurlandı. Binlerce yurttaşın katıldığı törenlerde, terör lanetlendi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan 10 askerin cenazeleri, Diyarbakır'dan memleketlerine gönderildi.

Şırnak'tan dün helikopterlerle Diyarbakır'a getirilen şehitler Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi, Piyade Asteğmen Burak Erdi Uysal, Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt, Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez, Çavuş Ramazan Emre Ala, Onbaşı Süleyman Güleç, er Serdar Küpeli, er Osman Yıldız, er Uğur Sağdıç ve er Emrah Karataban'ın cenazeleri, Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na götürüldü.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, şehit cenazelerinin 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan 3 askeri uçakla memleketlerine gönderildiğini bildirdi.

Şehit olan Er Uğur Sağdıç için Turhal'da tören

Şehit Er Uğur Sağdıç için Tokat'ın Turhal ilçesinde tören düzenlendi. Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, AKP Tokat milletvekilleri Zeyid Aslan, Şükrü Ayalan, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Gaziantep şehidini uğurladı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt, memleketi Gaziantep'te son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Gaziantep Valisi Erdal Ata ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, şehidin ailesine baş sağlığı diledi. Cami avlusunu dolduran yurttaşlar da sık sık terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Cenaze törenine yakınlarının yanı sıra, AKP Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu ve Ali Şahin, CHP Gaziantep milletvekilleri Mehmet Şeker ve Ali Serindağ, MHP Milletvekili Edip Semih Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, AKP İl Başkanı Ahmet Uzer, CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ, MHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Şehit Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala için Karapınar'da tören

Şehit Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala'nın cenazesi, memleketi Konya'nın Karapınar ilçesinde toprağa verildi. Ala'nın Türk bayrağına sarılı tabutu ilk olarak, İpekçi Mahallesi, Özgürlük Caddesi'ndeki baba evine getirildi. Şehidin babasının isteği üzerine son kez evinin avlusuna getirilen Ala'nın cenazesi, daha sonra yüzlerce aracın katıldığı konvoyla, törenin düzenleneceği ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Kesmez köyüne getirildi.

Törene, şehidin yakınları, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, AKP Konya milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Mustafa Kabakçı ve Mustafa Akış, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, çok sayıda askeri personel ve yurttaşlar katıldı.

Antalya'da tören düzenlendi

Şehit Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez, Antalya'da toprağa verildi.

Şehit Sönmez'in cenazesi Antalya Hava Meydan Komutanlığı'ndan ailesi ve askeri yetkililer tarafından alınarak konvoy halinde Kepez ilçesi Yeşiltepe Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi'ndeki evine getirildi. Şehit Sönmez'in annesi Günay ve kız kardeşi Pınar Sönmez tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Oğlunun cenazesinin yanından ayrılmak istemeyen anne, kendisine getirilen sandalyeye oturarak tabutun başında bekledi.

İzmir'de 10 günlük asker olduğu öğrenilen şehidin amcasının oğlu Malik Sönmez ise şehidin cenazesine sarıldığı sırada fenalık geçirdi. Cenaze törenine Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, AKP Antalya Milletvekili Menderes Türel, CHP Antalya milletvekilleri Deniz Baykal, Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, Arif Bulut, Gürkut Acar ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından, şehidin cenazesi Uncalı Şehit Mezarlığı'na getirildi ve saygı atışının ardından toprağa verildi.

İzmir'de hüzünlü veda

Şehit Piyade Onbaşı Süleyman Güleç'in cenazesi, memleketi İznik'te toprağa verildi. Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AKP Bursa milletvekilleri Mustafa Öztürk, Hakan Çavuşoğlu, İsmet Su, CHP Bursa milletvekilleri Sena Kaleli, İlhan Demiröz, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy da katıldı.

Piyade Asteğmen Burak Erdi Uysal Muğla'da toprağa verildi

Şehit düşen Piyade Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın cenazesi memleketi Köyceğiz'de toprağa verildi. Tören sırasında şehidin annesi Nazimiye Uysal'ın, güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Piyade Asteğmen Uysal'ın cenazesi Muğla Müftüsü Hasan Başiş'in kıldırdığı cenaze namazının ardından, omuzlara alınarak Köyceğiz'deki şehit mezarlığına defnedildi. Cenaze töreni nedeniyle Muğla-Köyceğiz karayolu trafiğe kapatıldı.

Şehit er Osman Yıldız Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi

Şehit Er Osman Yıldız'ın Bahçelievler Soğanlı'daki baba evinin bulunduğu sokakta, yurttaşlar sabahın erken saatlerinde toplanmaya başladı. Sokağa büyük bir Türk bayrağı ile fonunda bayrağın yer aldığı Yıldız'ın resminin bulunduğu büyük afiş asılırken, komşu evler de Türk bayraklarıyla donatıldı.

Yıldız'ın büyük fotoğrafının bulunduğu afişi taşıyan bir grup ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Her Türk asker doğar'' gibi sloganlar eşliğinde çevre sokaklarda yürüdü. İstiklal Marşı'nı okuyan grup, sokakta bulunanların alkışlarıyla karşılandı. Daha sonra Şehit Er Osman Yıldız'ın ailesi otobüsler ve özel araçlarla oluşturulan konvoy eşliğinde Yeşilköy'deki Askeri Havaalanı'na giderek, Osman Yıldız'ın cenazesini karşıladı. Yıldız'ın, Türk bayrağına sarılı tabutu askeri cenaze aracına yerleştirildikten sonra konvoyla baba evine getirildi.

Burada Şehit Er Yıldız için helallik istendi. Baba Zafer, anne Zeynep ve kızkardeşi Aylin Yıldız'ın tabuta sarılarak gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Şehit er Osman Yıldız'ın cenazesi daha sonra tören için Ataköy 5. Kısım Camisi'ne götürüldü. Şehit er Yıldız, burada ikindi vakti kılınan cenaze namazı sonrasında Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Edirne de şehidini uğurladı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki terör saldırısında şehit olan er Emrah Karataban'nın cenazesi, Edirne'nin İpsala ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Şehit Karataban'ın cenazesi, Çorlu Havaalanı'ndan alınarak, Kumdere köyündeki baba ocağına getirildi. Şehit cenazesinin evinin önüne gelişi sırasında babası Süleyman ve annesi Nuray Karataban'nın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. İpsala Müftüsü Nazım Keçeci, burada yaptığı konuşmada, Allah'ın sabredenlerin yanında olduğunu belirterek ''Türkiye'nin düşmanı dün de çoktu, bugün de çok. Dün nasıl onları yendiysek bugün de onların canlarını okuyacağız. Allah sabredenlerin yanındadır'' dedi.

Daha sonra Müftü Keçeci, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başsağlığı mesajını okudu. Helallik alınmasının ardından cenaze tekbir ve alkışlar eşliğinde Kumdere Camisi'ne getirildi. Şehidin cenazesi, İl Müftü Vekili Mehmet Karahan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Törene katılan çok sayıda yurttaş, sloganlarla terör örgütünü lanetledi.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)