Bilge Köyü davasında yeni gelişme


Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıda hayatını kaybeden Fesih Çelebi'den alınan DNA örneğinin bozulması nedeniyle Çelebi'nin mezarının açılacağı ve yeni doku örneği alınacağı bildirildi.

Tutuklu sanıkların avukatı Eşref Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada Bilge Köyü davasının Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ettiğini belirterek tutuklu Mehmet Çelebi, eski eşi, çocukları ve öldürülen Fesih Çelebi'den alınan kan örneklerinin karşılaştırılarak, DNA sonucunun beklenmesine karar verildiğini hatırlattı.

Sürecin devam ettiğini anlatan Kaya, ''Fesih Çelebi'nin doku örneği İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaydı. Kurumdan yazı geldi. 3 yılı geçtiği için Fesih Çelebi'den alınan dokunun bozulduğu ve imha edildiği, diş ve kemik örneği alınması için mezarının yeniden açılacağı bildirildi'' dedi.

Kaya, bir ay içinde yeni doku örneğinin alınacağını tahmin ettiklerini ifade ederek, dokunun Ankara Adli Tıp Kurumu'nda muhafaza edilen Mehmet Çelebi, eski eşi Fersi Çelebi ve çocuklarının kan örnekleriyle kıyaslanacağını kaydetti.

Bilge Köyü Davası

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin, Bilge köyünde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıya ilişkin davada

sanık Mehmet Çelebi'nin Fesih Çelebi'yi öldürmesiyle ilgili verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararını bozmasının ardından dava Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanmıştı.

Tutuklu sanık Mehmet Çelebi, cinayeti namus için işlediğini iddia ederek, çocukların kimden olduğunun belirlenmesi için DNA testi yapılmasını talep etmişti.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)